Δίκη ΧΑ: «Είμαι αθώος- Επίθεση φάντασμα.Τα κάνουν γιατί θέλουν τον Λαγό»

Ο φερόμενος πυρηνάρχης του Πειραιά χαρακτήρισε σκευωρία το κατηγορητήριο

Για πολιτικές διώξεις, προπαγάνδα και φήμες μίλησε στην απολογία του ο φερόμενος πυρηνάρχης Πειραιά, Θ.Μ. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε από άλλο δικαστήριο για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» και υπήρξε έμμισθο στέλεχος του κόμματος, χαρακτήρισε σκευωρία το κατηγορητήριο, ενώ με προκλητικό τρόπο μίλησε για «φερόμενες επιθέσεις», οι οποίες αποδόθηκαν στη Χρυσή Αυγή, καταλήγοντας «τα κάνουν γιατί θέλουν τον Λαγό».

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν είμαι ο Πυρηνάρχης του Περάματος»

Δίκη «Χρυσής Αυγής»: Ένοχοι Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να καλύψει τον νυν ευρωβουλευτή Ι. Λαγό -και προσωπικό του φίλο όπως τον χαρακτήρισε- καταθέτοντας: «Θέλουν τον Λαγό. Ποιος είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιος ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Για αυτό τον βάζουν στη μοτοπορεία. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί αν ακολουθήσει». 
Η στάση του Θ.Μ. στο δικαστήριο σχολιάστηκε και από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη, η οποία του επεσήμανε: «Είστε σε δικαστήριο όχι στην τοπική. Μη σχολιάζετε, να απαντάτε σε αυτά που ρωτούν».

Παρά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ο Θ.Μ. δήλωσε αθώος λέγοντας ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη» και «επίθεση - φάντασμα». 

«Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υφίστανται οι κατηγορίες, κανείς δεν με αναγνώρισε στο σημείο και απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολιτική η δίωξη. Όσο για τη φερόμενη επίθεση είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα πάντα» υποστήριξε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Δεν αντιλήφθηκα κάτι αν και αμφισβητώ τι έχει συμβεί γιατί ο μηνυτής δε δέχθηκε να εξεταστεί ιατρικά, ούτε να μπει η αστυνομία στον χώρο να ελέγξει. Ήταν μια επίθεση λίγο φάντασμα».

Πρόεδρος: «Όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τι έγινε;»

Κατηγορούμενος: «Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με τον Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε “προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά”. Δε θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν “πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις”».

Συνεχείς ήταν οι ερωτήσεις της έδρας γύρω από καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του Ι. Λαγού και τρίτου συγκατηγορούμενου, με τον πρώτο να ζητά να καθαριστεί το σπίτι του Θ. Μ.

Κατηγορούμενος: «Υποθέτω ότι ο φόβος του κ. Λαγού έγκειται στο γεγονός ότι βρέθηκε ένας πτυσσόμενος λοστός στα γραφεία του Πειραιά. Δε θυμάμαι τη συνομιλία. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Λέει “πήγαινε να πάρεις τα πράγματα από το σπίτι του Μάκη. Aδόκιμα πράγματα».

Πρόεδρος: «Εσείς δεν τον ρωτήσατε ποια πράγματα;»
Κατηγορούμενος: «Όχι. Είναι μία αδόκιμη έκφραση που την είπε χωρίς λόγο. Δεν τον ρώτησα. Είμαι ειλικρινής»

Πρόεδρος: «Το “πήγαινε να καθαρίσεις το σπίτι” το ακούτε πρώτη φορά;»
Κατηγoρούμενος: «Εκείνοι μπορεί να νόμιζαν και ευλόγως να θεώρησαν ότι επειδή βρέθηκε το πτυσσόμενο να είχα και στο σπίτι και να ήθελαν να με σώσουν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι...»

Χ.Γ. 

Ο κατηγορούμενος που πριν μερικές ημέρες καταδικάστηκε για πλημμελήματα που σχετίζονται με την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν ήξερε καν ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε μοτοπορεία της Χρυσής Αυγής, απλά έκανε «εξυπηρέτηση» στον φίλο του να πάνε παρέα.

Ο Χ.Γ. που απολογήθηκε μόνο για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε πως δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ρωτήσει που επρόκειτο να πάνε με τον Δ. Α. «Ήταν απερισκεψία που δε σκέφτηκα, δεν πονηρεύτηκα» υποστήριξε ο ίδιος, στο σχόλιο της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ίσως θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός. 

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ουδέποτε είδε κάποια επίθεση, ούτε και εάν συμμετείχε στη μοτοπορεία κάποιο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Στις ερωτήσεις της έδρας για την παρουσία του νυν ευρωβουλευτή Ι.Λαγού στο σημείο (σ.σ. έχει επίσης καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην επίθεση) ο Χ.Γ. επέμεινε ότι δεν είδε κάτι, ούτε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top