Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: H 60χρονη δεν ξέρει ότι σκοτώθηκαν τα αδέρφια της

Εκτός Εντατικής 39 μέρες μετά τo δυστύχημα με το ταχύπλοο και το αλιευτικό

Εκτός μηχανικής υποστήριξης 39 ημέρες μετά την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι βρίσκεται η 60χρονη γυναίκα που είχε πάει για ψάρεμα με τα δύο της αδέρφια, όταν ταχύπλοο τους εμβόλισε και έκοψε το αλιευτικό στα δύο.

Οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν ακαριαία από τη σφοδρή σύγκρουση ενώ η γυναίκα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε.
Πλέον βρίσκεται εκτός εντατικής, αλλά δε γνωρίζει ότι τα αδέρφια της, 60 και 70 ετών, δεν είναι πια στη ζωή.

Ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι: Γάλλος κροίσος ο χειριστής του σκάφους

Ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο γιατρός της ανέφερε πως «εδώ και 45 ώρες είναι εκτός μηχανικής υποστήριξης, έχει επαφή με το περιβάλλον. Είναι μια πολύ καλή εξέλιξη, θέλω να πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα και σε μια εβδομάδα ίσως βγει από τη ΜΕΘ».

Η γυναίκα αναγνωρίζει τα παιδιά της, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους, αλλά δεν έχει μιλήσει ακόμα για το περιστατικό.

Πόρτο Χέλι: Αδέλφια οι δύο νεκροί - Τι υποστήριξε ο χειριστής του σκάφους

Το μοιραίο ταχύπλοο που πέρασε πάνω από το αλιευτικό και το έκοψε στα δύο

Γάλλος κροίσος ο χειριστής του ταχύπλοου

Ο 44χρονος που το μοιραίο βράδυ οδηγούσε το ταχύπλοο, φέρεται να είναι γόνος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας. 

Μετά το περιστατικό συνελήφθη αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με  εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, τη νύχτα της τραγωδίας δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ναυτική τραγωδία Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γάλλος

Οι έρευνες που γίνονταν στην περιοχή όπου είχε σημειωθεί το δυστύχημα

Ο 44χρονος παρουσιάστηκε στις αρχές 12 ώρες μετά το δυστύχημα, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως δεν είδε το καΐκι κι έπεσε πάνω του. Ο χειριστής υποστήριξε ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το τραγικό συμβάν στο Πόρτο Χέλι και ότι βοήθησε προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Τόνισε ακόμα ότι έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα που είχαν χτυπηθεί.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το καΐκι των άτυχων αδελφών ήταν επαρκώς φωτισμένο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι και το συγκεκριμένο σκάφος εθεάθη πολλές φορές τις προηγούμενες μέρες να αναπτύσσει ταχύτητα και να κάνει ελιγμούς. 

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει μάλιστα πως το συγκεκριμένο σκάφος όταν αναπτύσσει ταχύτητα σηκώνεται η πλώρη του, με αποτέλεσμα να μην έχει ορατότητα μπροστά του το χειριστής. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top