Πρώην βουλευτής της «Χρυσής Αυγής»: «Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου»

«Είμαστε άνθρωποι και συμβαίνουν ατυχήματα»

Ανοίγουν στόματα τώρα που η Χρυσή Αυγή δεν είναι στην Βουλή. Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Σταύρου, τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος όπως ο ίδιος λέει, καταγγέλλει τώρα πως όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την οργάνωση δέχτηκε απειλές.

Δέχτηκα απειλές και ψυχολογικό πόλεμο. Απειλές του τύπου δεν είναι ό,τι καλύτερο να φύγεις από την Χρυσή Αυγή. Είμαστε άνθρωποι, συμβαίνουν κι ατυχήματα. Μου το είπε βουλευτής, ανατρέξτε σε όσα έχω καταθέσει θα το βρείτε εκεί.

Το πρώην στέλεχος διαφώνησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά δεν φαίνεται να βρήκε συμμάχους μέσα στην οργάνωση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράγο Βαγγέλη Γκούμα, ανέφερε ότι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρη «είχαν  πλήρη γνώση της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης».

Κατάσταση διάλυσης στη Χρυσή Αυγή: Λουκέτο στα γραφεία της Μεσογείων

«Υπάρχει μια αυστηρή κάθετη δομή και ιεραρχία στη ΧΑ. Το ένα μέλος απευθύνεται αποκλειστικά στον άμεσα ανώτερό του. Ο κ. Μιχαλολιάκος απήχε απο εμένα 3 βαθμίδες» πρόσθεσε ο Ηλίας Σταύρου, ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη καθώς όπως λέει τον είχαν συκοφαντήσει.

Αναφερόμενος στα τάγματα εφόδου, λέει πως «τα θεωρούσα τραμπουκισμούς, εγκληματική δράση, πράγματα που δεν έχουν  να κάνουν με ένα ομαλό πολιτικό κόμμα που διεξάγει έναν πολιτικό αγώνα για την επικράτηση των ιδεών του».

Μάλιστα δεν έκρυψε πως για ένα χρονικό διάστημα ανησυχούσε για τη ζωή του. «Πλέον δε θα τους κάνω τη χάρη να ανησυχώ για τη ζωή μου, όχι. Δεν έχω καμία απολύτως επαφή και δεν θέλω να έχω καμία απολύτως επαφή με οποιονδήποτε έχει την παραμικρή σχέση με το εγκληματικό, ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

Την ίδια στιγμή, σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του πραξικοπηματία Νίκου Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top