Φωτιά στη Ζάκυνθο: Κάηκε σπίτι - Ζημιές σε ξενοδοχείο και αγροικίες

Δύσκολη η νύχτα για το χωριό Κερί

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για το χωριό Κερί στη Ζάκυνθο. Η φωτιά που ξέσπασε στις 11 το πρωί της Κυριακής και έφτασε στα σπίτια συνεχίζει να καίει, ωστόσο, αυτήν την ώρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κράτησαν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στη Ζάκυνθο, κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε μέτωπο πάνω από δέκα χιλιόμετρα. Σ

τις φλόγες παραδόθηκαν δύο απομακρυσμένες αγροικίες, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν αθώα θύματα, καθώς κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν εγκαίρως από την επικίνδυνη περιοχή. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι φλόγες έκαψαν ένα σπίτι ενώ προξένησαν ζημιές σε αγροικίες και σε ένα τουριστικό κατάλυμα.

Τη νύχτα και το πρωί υπήρχε άπνοια που βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Δραματικές ώρες στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Στην πλατεία του χωριού έχει στηθεί από την Κυριακή συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο/ Φωτογραφία: Ermis News

Συνολικά στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Δήμαρχος Ζακύνθου: «Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες»

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, μιλώντας στο One Channel, ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες ενώ δύο σπίτια στο Κερί έχουν καεί και ένα ξενοδοχείο έχει υποστεί ζημιές στην σκεπή του. Τόνισε δε, ότι η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. 

Η φωτιά έφτασε στα σπίτια στο χωριό Κερί / Φωτογραφία: Eurokinissi

Yπαρχηγός Πυροσβεστικής: Σε ύφεση η φωτιά, δεν έχει τελειώσει τίποτε

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί. 

«Δώσαμε μεγάλη μάχη με τις φλόγες. Πάλεψαν με τη ψυχή τους όλη τη νύχτα. Η φωτιά έφτασε στα σπίτια, αλλά έγινε η ελάχιστη πιθανή ζημιά. Η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί», είπε ο κ. Κυριακόπουλος.

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς / Φωτογραφία: Eurokinissi
 

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βαίνει προς ύφεση, καθώς και εκεί δεν υπάρχει επί της ουσίας φλόγα, αλλά πολλές εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα, κυρίως, και τα εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top