Δραματικές ώρες στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στο χωριό Αγαλά της Ζακύνθο. Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, το οποίο έχει εκκενωθεί  

Στην κεντρική πλατεία του χωριού Κερί, -οι κάτοικοι του οποίου έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel εδώ

Τη στιγμή αυτή δεν κινδυνεύουν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Nωρίτερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ErmisNews παρά τις προσπάθειες στον πυροσβεστών, μια κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου τυλίχθηκε στις φλόγες. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί.

Λόγω της κατάστασης, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Οι ισχυροί όμως άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. 

 

 


Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ζάκυνθο λόγω πυρκαγιάς.

Σε ισχύ :

  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.
  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο Ζακύνθου Κοιλωμένου.
  • Aπαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.
  • Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τις παραπάνω περιοχές για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων άμεσου ανάγκης

 

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά και στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι επίσης είναι σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας και κυρίως αύριο που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.

Ωστόσο από την Τροχαία, για λόγους ασφαλείας και για την διευκόλυνση των μέσων πυρόσβεσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:
1. Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον 'Αγιο Φανούριο έως τον 'Αγιο Γεώργιο.
2. Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.
3. Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top