Στο Star o Έλληνας που ανακάλυψε νερό σε εξωπλανήτη

Ο 28χρονος Άγγελος Τσιάρας στην αφρόκρεμα των αστρονόμων

Ένας Έλληνας από τη Δράμα βρίσκεται πίσω από μια σπουδαία ανακάλυψη. Ο Άγγελος Τσιάρας, ο οποίος ηγείται επιστημονικής ομάδας που ανακάλυψε νερό σε εξωπλανήτη εξήγησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πώς κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά.

Ένας εξωπλανήτης βάζει το όνομα του Έλληνα αστρονόμου Άγγελου Τσιάρα στην enfant gâté των επιστημόνων σε ηλικία μόλις 28 ετών.

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο τμήμα Φυσικής και μετά ξεκίνησε διδακτορικές σπουδές εδώ στο UCL στο Λονδίνο όπου εργάζομαι ως ερευνητής αυτή τη στιγμή. Μου αρέσει πάρα πολύ η έρευνα των κόσμων πέρα από τη γη. Θέλω να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται στην απάντηση του ερωτήματος αν η γη είναι ο μοναδικός πλανήτης που είναι κατάλληλος για ζωή» περιγράφει ο ίδιος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star.

Για τον Δραμινό αστρονόμο, επιστήμονες και καλλιτέχνες μοιράζονται τον ίδιο τρόπο δουλειάς εν μέρει.

«Πολλές φορές συγκρίνουν την έρευνα με την τέχνη γιατί είναι όταν έχεις έμπνευση. Κάποιες φορές έχεις κολλήσει και δεν μπορείς να προχωρήσεις καθόλου. Άλλες φορές τα πράγματα προχωράνε πολύ γρήγορα. Σε μέσο όρο δουλεύουμε όσο ο καθένας απλώς δεν έχουμε ωράριο» σημειώνει ο Άγγελος Τσιάρας. 

Όσο για την ανακάλυψη που τον έκανε γνωστό στα πέρατα της γης...

«Ανακαλύψαμε για πρώτη φορά νερό σε έναν εξωπλανήτη που έχει θερμοκρασίες παρόμοιες με τη γη. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά μαζί κάνουν τον συγκεκριμένο πλανήτη να είναι ο πιο κατάλληλος που ξέρουμε αυτή τη στιγμή στο σύμπαν για ζωή.  Φυσικά όμως είναι επιστημονική φαντασία δεν μπορούμε να πάμε σε πλανήτες εκτός του ηλιακού συστήματος» καταλήγει ο Έλληνας αστρονόμος, Άγγελος Τσιάρας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top