Ροτβάιλερ: Τι προσέχουμε όταν συνυπάρχουν με παιδιά - Τα κριτήρια επιλογής

Τι ανέφεραν εκπαιδευτές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την τραγωδία που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά, όταν το πρωί της Πέμπτης, το ροτβάιλερ της οικογένειας, κατασπάραξε το δύο μηνών κοριτσάκι μέσα στο σπίτι τους. Εκπαιδευτές εξηγούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι πρέπει να προσέχουμε κυρίως όταν τα συγκεκριμένα σκυλιά συνυπάρχουν με παιδιά. Τα ροτβάιλερ, αν δεν εκπαιδευτούν σωστά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα καθώς διαθέτουν μεγάλη μυϊκή μάζα και δυνατά σαγόνια. 

Σε άσχημη κατάσταση η μητέρα του βρέφους: «Το ροτβάιλερ έσκισε τη σίτα»

Όπως ανέφερε ο εκπαιδευτής, Κώστας Κωνσταντάνης, όταν υπάρχει ένα παιδί στο σπίτι πρέπει οι γονείς να προσέχουν τις κινήσεις του ζώου. Το παιδί δεν πρέπει να μένει ποτέ μόνο του με το ροτβάιλερ. 

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το ροτβάιλερ που κατασπάραξε το βρέφος


Από την πλευρά της, η γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων, Μυρτώ Κουτούλια, τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ότι «τα σκυλιά είναι σκυλιά. Δεν έχει να κάνει με τη φυλή. Έχει να κάνει με το ότι είναι ένα ζώο αγελαίο, το οποίο πρέπει από τη μια να κοινωνικοποιηθεί και από την άλλη να μάθει να ζει με συγκεκριμένους κανόνες. Το πιο σημαντικό είναι οι εκπαιδευτές να μάθουν στους ιδιοκτήτες τον χειρισμό και την ψυχολογία του σκύλου. Αν όλα αυτά μπορέσουμε να τα διευθετήσουμε τότε θα έχουμε σίγουρα ισορροπημένα ζώα.» 

Μάλιστα, υπογράμμισε, πως αν ισχύουν οι μαρτυρίες των γειτόνων για το ροτβάιλερ που κατασπάραξε το βρέφος στα Γλυκά Νερά, ότι ήταν περιορισμένο στο μπαλκόνι, σίγουρα είναι ο βασικός παράγοντας που έχει παίξει ρόλο στην τραγωδία».

«Ένα σκυλί είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται αφοσίωση, να βγαίνει βόλτα, να κοινωνικοποιείται, να ασχολούμαστε μαζί του. Ο περιορισμός σίγουρα έχει παίξει τον ρόλο του.»

Δείτε όσο ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων, Μυρτώ Κουτούλια
 

Τα κριτήρια επιλογής των ροτβάιλερ

Ωστόσο,  η καλύτερη αντιμετώπιση μιας επίθεσης είναι η πρόληψη. Τα ροτβάιλερ είναι  δυνατά σκυλιά,  κάτι που τα καθιστά επικίνδυνα αν επιτεθούν, όπως φανηκε από το τραγικό περιστατικό στα Γλυκά Νερά. 

Τι πρέπει να προσέξουμε

  • την επιλογή του κουταβιού  από σοβαρά εκτροφεία.
  • τη σωστή εκπαίδευσή του
  • την κοινωνικοποίηση του από νωρίς

«Πρέπει να προσέχουμε όταν πάμε να πάρουμε ένα κουτάβι. Να απαιτούμε να δούμε τους γονείς του και να δούμε τα πιστοποιητικά υγείας» ανέφερε ο εκπαιδευτής Κώστας Κωνσταντάκης. 

Τα ροτβάιλερ, τα οποία πήραν το όνομά τους από το γερμανικό χωριό Ροτβάιλ. όταν ενηλικιώνονται μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 45 κιλά.  Κατά το μεσαίωνα χρησίμευαν σαν φύλακες ενώ έσερναν μέχρι και κάρα με κρέας!

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top