Σε ύφεση οι φωτιές σε Κύθηρα και Σάμο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Στο «κόκκινο»​​​​​ και σήμερα Αττική, Στερεά και Πελοπόννησος

φωτιά

Σε ύφεση είναι πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων.

Ωστόσο, στο σημείο συνεχίζεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που έχουν ενισχυθεί από σήμερα είναι 19 οχήματα με 40 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα των ΟΤΑ.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο 

Την ίδια ώρα, σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τέσσερα ξενοδοχεία.

Τουρίστες και κάτοικοι του νησιού, επέστρεψαν στα ξενοδοχεία και στα σπίτια τους με ασφάλεια.
 

Φωτιά στη Σάμο - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία!

Εξαιτίας της φωτιάς, περισσότερα από 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας με σκάφη του Λιμενικού, της FRONTEX και ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

56 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Μέσα σε ένα 24ωρο, εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 56 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά επιχείρησαν 693 πυροσβέστες, 273 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Επίσης, συνδρομή παρείχαν 88 εθελοντές με 27 εθελοντικά οχήματα, 4 μηχανήματα έργου και 13 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή 

Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί πως και για αύριο, Κυριακή, παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε τρεις περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top