Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Εκτροπές κυκλοφορίας - Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα

Μάχη με τις φλόγες σε Μεσσηνία και Αχαΐα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική καθώς στις ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο, στην περιφερειακή Αιγάλεω.

Τα πύρινα μέτωπα είναι δύο. Το ένα κατευθύνεται προς την περιοχή των Άνω Λιοσίων και το άλλο προς την Πετρούπολη. Ωστόσο, δεν απειλούνται κατοικίες ή επιχειρήσεις. 

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Εκτροπές κυκλοφορίας - Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα

Λόγω της πυρκαγιάς έχουν γίνει εκτροπές κυκλοφορίας στη λεωφόρο Νάτο και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διυληστηρίων. 

Πριν από λίγο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο έσπευδε στη φωτιά ανετράπη για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στην είσοδο της Αττικής Οδού από Ασπρόπυργο για Άνω Λιόσια και Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν για προληπτικό έλεγχο στο νοσοκομείο για 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

.


Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Σαλαμίνα

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και  στην περιοχή Βασιλικά, στη Σαλαμίνα.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αποτελούμενες από 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και δεν φέρεται να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

 

Μάχη με τις φλόγες στη Μεσσηνία και Αχαΐα

Την ίδια ώρα, μάχη με τις φλόγες δίνουν σε Μεσσηνία και Αχαΐα.

Σε επιφυλακή οι αρχές: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρά μποφόρ στο Αιγαίο

Στη Μεσσηνία είναι δύο τα πύρινα μέτωπα. Η μια πυρκαγιά μαίνεται σε χωματερή κοντά στο Ζευγολατιό και η άλλη κοντά σε δύσβατη περιοχή κοντά στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά καίει κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, όπως μεταδίδει το eleftheriaonline. gr.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 3 PZL και 1 ελικόπτερο.

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Βάρδα, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, του νομού Αχαΐας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική κατακαίει καλαμιές, αλλά δεν απειλεί προς το παρόν κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμαν, ενώ έχει ζητηθεί συνδρομή από αέρος. 

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Υψηλός ο κίνδυος πυρκαγιάς και την Κυριακή 

Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί πως και για αύριο, Κυριακή, παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε τρεις περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σσυνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. 

Δείτε το ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top