Διπλώματα: Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες στις εξετάσεις οδήγησης

Φέρνει νομοθετική ρύθμιση το υπ.Μεταφορών την ερχόμενη εβδομάδα

Το υπουργείο Μεταφορών σκοπεύει να φέρει νομοθετική ρύθμιση για τους χιλιάδες οδηγούς,  οι οποίοι περιμένουν να βγάλουν το δίπλωμα οδήγησης. 

Για ένα διάστημα επιστρέφει το παλιό σύστημα εξετάσεων για τα διπλώματα. Την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Μεταφορών πρόκειται να φέρει στη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες στις εξετάσεις οδήγησης. Παράλληλα, θα υπάρχει μέριμνα και για τους οδηγούς άνω των 74 ετών, οι οποίοι θέλουν να ανανεώσουν την άδεια. 

Όπως δήλωσε στον Real, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Θα επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς για ένα χρονικό διάστημα 6 έως 9 μηνών μέχρι να πάμε σε ένα νέο καθεστώς. Όσον αφορά στους άνω των 74 ετών, θα επαναφέρουμε επίσης το παλαιό το καθεστώς που αφορά τις ιατρικές εξετάσεις και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής, χωρίς να μπουν σε αυτή την ταλαιπωρία, να δίνουν τη λεγόμενη πορεία».

Υπενθυμίζεται ότι είναι πάνω από 100.000 οι υποψήφιοι για το δίπλωμα οδήγησης που περιμένουν πάνω από χρόνο για να δώσουν εξετάσεις.

Δείτε ολόκληρο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top