Δυστύχημα Πόρος: Γνωστός επιχειρηματίας ο ένας από τους δύο Ρώσους

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιβατών του μοιραίου ελικοπτέρου

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star 

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα ονόματα των δύο Ρώσων που έχασαν τη ζωή τους μαζί με τον Έλληνα πιλότο στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στον Πόρο

Πρώην σύζυγος πιλότου: «Αφιερωμένο στον Αετό, στον πατέρα των παιδιών μου»

Δυστύχημα Πόρος: Συγκινεί η κόρη του πιλότου - «Δεν σου άξιζε πατέρα μου»

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, πρόκειται για τους Μιχαήλ Αμπράμοβ και Ντάβελ Ακολίνιν. 

Πόρος: Αυτός είναι ο άτυχος Έλληνας χειριστής του ελικοπτέρου

Μάλιστα, ο πρώτος, ο οποίος γεννήθηκε στην Μόσχα το 1963 και είχε μακρά πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο της Ρωσίας, ήταν ιδρυτής του «Μουσείου Ρωσικών Εικόνων», αλλά και γνωστός φιλάνθρωπος. 

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο συνεργάτης του και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν.

Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός

Την είδηση του θανάτου του μετέφερε στο Facebook και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Αλεξέι Λίντοφ.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Η τραγική συντριβή του Agusta A109C συνέβη περίπου στις 15:40 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, για άγνωστο λόγο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά έγινε η συντριβή στη θάλασσα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους ο Έλληνας πιλότος και οι δύο Ρώσοι επιβάτες.

Εμπειρογνώμονες ερευνούν τα συντρίμια του ελικοπτέρου/ Φωτογραφία: Eurokinissi

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ανέσυραν τις σορούς των δύο Ρώσων επιβατών αλλά και του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου, που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, που εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων, εκτελούσε πτήση αεροταξί και σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, ερχόταν από το Κρανίδι προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει τους δύο Ρώσους επιβάτες. 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top