Δυστύχημα Πόρος: Συγκινεί η κόρη του πιλότου - «Δε σου άξιζε πατέρα μου»

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τα τελευταία λεπτά του μοιραίου ελικοπτέρου

Δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο τα τελευταία λεπτά του μοιραίου ελικοπτέρου

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα που έγραψε στο Facebook η κόρη του άτυχου πιλότου, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στον Πόρο.

Μερικές ώρες μετά την τραγωδία, ανέβασε στην προσωπική της σελίδα μια φωτογραφία του πατέρα της και εξέφρασε τη θλίψη της για την τεράστια απώλειά του.

«Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου… Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά… Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος.. Θα σ αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου.. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο… Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου.. Καλό σου ταξίδι…».

Τα τελευταία λεπτά του μοιραίου ελικοπτέρου

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο – ντοκουμέντο από τη συντριβή του ελικοπτέρου στον Πόρο που έκοψε το νήμα της ζωής και των τριών επιβαινόντων: του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν Απόστρατος της Ελληνικής Αεροπορίας και δύο Ρώσων. 

Πόρος: Αυτός είναι ο άτυχος Έλληνας χειριστής του ελικοπτέρου

Όπως φαίνεται στα πλάνα που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, το ελικόπτερο απογειώνεται και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά… μαύρος καπνός.

Για άγνωστο λόγο χτύπησε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και κατέληξε στη θάλασσα. 

Αποκλειστικές εικόνες: Η ανέλκυση του ελικοπτέρου από τον βυθό του Πόρου

Τα αίτια της τραγωδίας αναζητούν οι εμπειρογνώμονες 

Οι εμπειρογνώμονες αναζητούν τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου. 

Προκειμένου να διευκρινιστεί αν η πτώση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη. Από τις περιγραφές που έκαναν οι αυτόπτες μάρτυρες, όλα φαίνεται να καταλήγουν στο σενάριο ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τους Ρώσους παρουσίασε βλάβη.

Κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι το ελικόπτερο προσπάθησε να απογειωθεί πάνω από μία φορά, ενώ όταν τα κατέφερε και πήρε λίγο ύψος, εξερράγη. Άλλη μαρτυρία αναφέρει ότι το ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, με συνέπεια να συντριβεί.

Φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. 

Πτώση ελικοπτέρου ανοιχτά του Πόρου - Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

Στο σκοτάδι ο Πόρος - Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Εντωμεταξύ, σήμερα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Πόρο, που βυθίστηκε στο σκοτάδι μετά τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου. 

Μπλακ Άουτ στον Πόρο μετά την συντρινβή του μοιραίου ελικοπτέρου/ Φωτογραφία: Eurokinissi

Ηλεκτρικό ρεύμα έχει ήδη ένα μέρος του νησιού (η περιοχή "Συνοικισμός".  Εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί σε όλο το νησί, μέσα στη μέρα.

Στον Πόρο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στον Πόρο προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του νησιού.

Παράλληλα, γίνεται έκτακτη σύσκεψη με τον δήμαρχο Πόρου και εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων στο κέντρο εκπαίδευσης του νησιού.

Το χρονικό της συντριβής του ελικοπτέρου

Η τραγική συντριβή του Agusta A109C συνέβη περίπου στις 15:40 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, για άγνωστο λόγο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά έγινε η συντριβή στη θάλασσα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους ο Έλληνας πιλότος και οι δύο Ρώσοι επιβάτες.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ανέσυραν τις σορούς των δύο Ρώσων επιβατών αλλά και του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου, που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, που εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων, εκτελούσε πτήση αεροταξί και σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, ερχόταν από το Κρανίδι προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει τους δύο Ρώσους επιβάτες. 

Ανακοίνωση εταιρείας «Ι fly» σχετικά με την πτώση ελικοπτέρου

Η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top