Ζάκυνθος: Χειροπέδες σε ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών-Είχαν αέριο γέλιου

Βρέθηκαν συνολικά 550 αμπούλες καθώς και 4 συσκευές γέμισης των μπαλονιών

Από την τσιμπίδα των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δε γλίτωσαν οι ιδιοκτήτες δύο τουριστικών πλοίων στη Ζάκυνθο.

Μύκονος: Επεισόδιο σε μπαρ με ελεγκτές της ΑΑΔΕ - Παρενέβη η αστυνομία

Οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν με χειροπέδες, γιατί όπως προέκυψε από τις έρευνες των ελεγκτών, οι εκδρομές που διοργάνωναν για τους νεαρούς τουρίστες συνοδεύονταν από ξέφρενα πάρτι και μεγάλη ποσότητα αερίου γέλιου. 

Συνολικά 550 αμπούλες, καθώς και τέσσερις συσκευές γέμισης των μπαλονιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα δύο σκάφη. Επίσης, εντοπίστηκαν 62 λίτρα αλκοολούχων ποτών αμφιβόλου ποιότητας κα προέλευσης. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές εντοπίζουν αμπούλες με αέριο γέλιου στο νησί. Στον Λαγανά, που βουλιάζει κάθε καλοκαίρι κυρίως από Βρετανούς τουρίστες, το αέριο γέλιου διατίθεται σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής. 

Το αέριο γέλιου θεωρείται ένας φθηνός τρόπος, για να έρθει κάποιος γρήγορα στο κέφι, καθώς το υποξείδιο του αζώτου -όπως είναι ο επιστημονικός του όρος- εισπνέεται από τη μύτη και χαρίζει ευφορία μέσα σε λίγα λεπτά.  Από την άλλη, βέβαια, η χρήση του αερίου μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ναυτία, έμετο, καθώς και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά, που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ίδιου του χρήστη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top