Σαμοθράκη: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για μη εκτέλεση δρομολογίων των πλοίων

Για «ανυπολόγιστη ζημιά στην αιχμή της σεζόν» κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι

Φάκελο με υλικό για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, υπέβαλε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η τοπική λιμενική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελική αρχή δεν αποκλείεται να διεξάγει προανάκριση.

Τα δύο πλοία λόγω βλάβης παραμένουν ακινητοποιημένα από την Κυριακή 11 Αυγούστου. Τη γραμμή εξυπηρετεί πλέον το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ» και ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας μια άμεση, αλλά προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» έχουν καλεστεί σε ακρόαση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι.Πλακιωτάκη για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας η σύμβαση των δρομολογίων της εταιρείας για τα πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» για τη χειμερινή περίοδο είναι επιδοτούμενη, δεκαετής διάρκειας και λήγει στις 31/10/2019.

Για «ανυπολόγιστη ζημιά» κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι του νησιού

To χάος που προκλήθηκε στη Σαμοθράκη ήταν μεγάλο «χτύπημα» για το νησί και τις τουριστικές επιχειρήσεις του, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων να κάνει λόγο για «ανυπολόγιστη ζημιά» στην αιχμή της σεζόν. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΥ, οι ακυρώσεις τουριστών, κυρίως από τα Βαλκάνια, είναι μαζικές. 

Μάλιστα, απευθύνει έκκληση προς την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία, για ταχύτατη και οριστική  άρση του αδιεξόδου που έχει να κάνει με τη σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και ζητάει την πλήρη αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης.

Σαμοθράκη: Τουρίστες επισπεύδουν την αναχώρησή τους από το νησί

Άδεια τα ράφια σε μανάβικο στη Χαμοθράκη μετά το χάος στη νησί / Φωτογραφία: INTIME

Υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη καθαρισμού, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των λιμένων που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, αλλά και της επίσπευσης όλων των προβλεπόμενων ενεργειών, ούτως ώστε να επιλυθούν άπαξ τα προβλήματα πρόσβασης.

Πέτσας για Σαμοθράκη: «Έπρεπε να διατεθούν κονδύλια για το λιμάνι»

Επισημαίνει ότι χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση της τουριστικής προβολής του προορισμού, λόγω της αρνητικής δημοσιότητας που προκάλεσε η ταλαιπωρία των επισκεπτών και πήρε διαστάσεις από εκτενή ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκαν σε ΜΜΕ γειτονικών χωρών.

Τέλος, η Ομοσπονδία τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης και διευκόλυνσης των πληγέντων, οι οποίοι σημειωτέων δεν έχουν συνέλθει από την καταστροφή που υπέστησαν πριν δύο χρόνια από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα ο πρόσφατος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού να τους οδηγεί σε απόγνωση.

Συσκέψεις στο Μαξίμου για το χάος στη Σαμοθράκη 

Σημειώνεται ότι η οριστική λύση στο θέμα της Σαμοθράκης βρίσκεται στο επίκεντρο συσκέψεων που πραγματοποιούνται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την αξιολόγηση της κατάστασης στη Σαμοθράκη και τη λήψη μέτρων/ Φωτογραφία: INTIME

Συσκέψεις στο Μαξίμου για το χάος στη Σαμοθράκη - Τα μέτρα της κυβέρνησης

Το χρονικό της ταλαιπωρίας τουριστών και επισκεπτών του νησιού

Η Σαμοθράκη παρέμενε χωρίς πλοίο από την Κυριακή 11 Αυγούστου, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη, κάτι που είχε επαναληφθεί στις αρχές του 2019 και είχε διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα. Από την Κυριακή, τη γραμμή εξυπηρετούσε πλέον, μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας-Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ». Το «ΑΝΑΞ» και το «ΖΕΦΥΡΟΣ» διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top