Eπισπεύδονται οι αλλαγές στον νέο ποινικό κώδικα

Παραθυράκια ατιμωρησίας και για εμπρηστές

Αλλαγές δρομολογούνται  στο νέο ποινικό κώδικα προκειμένου να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές σε επιθέσεις και δωροδοκίες εφοριακών, εμπρησμούς σε δάση αλλά και στις μολότοφ. Οι αλλαγές κρίνονται  αναγκαίες καθώς σε πολλά σοβαρά  αδικήματα οι ποινές έχουν γίνει πλέον χάδι.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Για παράδειγμα, εφοριακός που δωροδοκείται ή πολίτης που τον δωροδοκεί αν συλληφθεί πεφτει στα μαλακά με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.  Η παράνομη πράξη έγινε πλέον πλημμέλημα με φυλάκιση ως τρία έτη, ενώ κακούργημα χαρακτηρίζεται μόνο σε κάποιες περιπτώσεις. 

Αποκάλυψη Star: Στα... μαλακά οι εμπρηστές με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Ποινές «χάδι» και για το Μάτι με τον νέο Ποινικό Κώδικα!

Υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης προβληματίζονται για το άρθρο 265 του ποινικού κώδικα που χαρακτηρίζει πλημμέλημα τον εμπρησμό σε δάσος με φυλάκιση ως 3 έτη. Κακούργημα γίνεται όταν η πυρκαγιά είναι σε μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αλλαγές θα εξεταστούν  στην κατηγορία της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών  βομβών τις γνωστές μολότοφ. Η μετατροπή της κατηγορίας και αυτής σε  πλημμέλημα  και φυλάκιση ως τρία έτη έφερε αντιδράσεις. 

Πέφτει στα μαλακά και ο Χριστοφοράκος με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα έφερε στην επιφάνεια τον ρόλο που παίζει πια το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Με αυτό το ελαφρυντικό σπάνε τα ισόβια σε ανθρωποκτονίες, βιασμούς αλλά και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Αλλαγές  στον ποινικό κώδικα ζητά και η Ελληνική Αστυνομία για να «δέσει» εγκληματικές οργανώσεις καθώς τα μέλη τους όταν προκαλούν φθορές θα κατηγορηθούν για πλημμέλημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top