Τραγωδία στη Σάμο: 19χρονος πέθανε την ώρα που έπαιζε μπάσκετ

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 19χρονος στη Σάμο, την ώρα που έπαιζε μπάσκετ με την παρέα του. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ο νεαρός, ο οποίος ήταν κι αθλητής κατέρρευσε την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβασίου και αμέσως σήμανε συναγερμός. 

Ο πατέρας του, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Καρλοβασίου, μόλις έμαθε τι είχε συμβεί, ειδοποίησε καρδιολόγο, ο οποίος πήγε στο σημείο και με τη χρήση απινιδωτή κατάφερε να τον επαναφέρει για λίγο. 

Όπως καταγγέλλεται, εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Καρλόβασι, οπότε αναγκαστικά το ασθενοφόρο έφτασε από το Βαθύ και καθυστέρησε μιάμιση ολόκληρη ώρα. 

Σύμφωνα με το samiakovima.gr ο 19χρονος, Νίκος Μαθιός, μεταφέρθηκε στο Κέντρο υγείας Καρλοβασίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. 

Ο καρδιολόγος, Π. Χατζηανδρέου, που έσπευσε να βοηθήσει τον νεαρό αθλητή μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο του Star και στον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε. 

«Ήμουν στο ιατρείο μου και μου τηλεφώνησε ο πατέρας του παιδιού, λέγοντάς μου ότι δεν είναι καλά και έχει καταρρεύσει στο γήπεδο του μπάσκετ. Πήγα αμέσως εκεί και το παιδί είχε πάθει ανακοπή. Κάταφερα να τον επαναφέρω με τη χρήση απινιδωτή, αλλά φαινόταν ότι είχε εγκεφαλικές βλάβες. Ήρθε το ΕΚΑΒ τον διασωλήνωσαν και από ότι έμαθα έπαθε τη μία ανακοπή μετά την άλλη και δεν τα κατάφερε», είπε. 

Φίλος τη οικογένειας και κάτοικος της περιοχής με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι ξεκίνησε έρανο, ώστε να αγοραστεί φορητός απινιδωτής, για να μην επαναληφθούν ίδια περιστατικά. 

Η κηδεία του άτυχου νέου έγινε μέσα σε κλίμα οδύνης έγινε σήμερα το πρωί, στον ιερό καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Καρλόβασι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top