Τέλος ο Αμβρόσιος: Παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Καλαβρύτων – Αιγιαλείας

Το ανακοίνωσε μετά την κυριακάτικη λειτουργία

Την παραίτησή του από τη θέση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ανακοίνωσε σήμερα ο Αμβρόσιος, μετά από την κυριακάτικη λειτουργία που τέλεσε ο ίδιος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων. 

Η ανακοίνωση της παραίτησής του

Η φήμη για την παραίτησή του κυκλοφορούσε μέρες στην τοπική κοινωνία, όμως έγινε σεβαστή η επιθυμία του Μητροπολίτη να την κάνει ο ίδιος γνωστός. 

Η παραίτησή του υπογράφηκε το Σάββατο, 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης και τη Δευτέρα θα κατατεθεί επισήμως στην Ιερά Σύνοδο. Μετά από αυτό θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Μητροπολίτη. 

Ποιος είναι ο Αμβρόσιος

Τον Οκτώβριο, συμπληρώνονται 41 χρόνια από όταν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ενθρονίστηκε Μητροπολίτης. 

Γεννήθηκε το 1938 στην Πάτρα, την 25η Απριλίου 1961 εκάρη Μοναχός, την 31ην Μαΐου 1961 Διάκονος, την 17ην Ιουλίου 1963 Πρεσβύτερος, την 17ην Αυγούστου 1976 εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου και την 12ην Οκτωβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και σαν σήμερα το 1978 ενθρονίσθηκε στο Αίγιο.

Διετέλεσε Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.

Πηγή: Kalavrytanews.gr
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top