Αρχίζει να βλέπει... φως η Σκιάθος: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

Εξοργισμένοι κάτοικοι και επιχειρηματίες

Σκιάθος

Επαναηλεκτροδοτείται σταδιακά η Σκιάθος μετά το μπλακ άουτ που σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε όλο το νησί. Η βλάβη καταγράφηκε από την πλευρά του Πηλίου και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησαν δουλειά για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού που αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 45.000 επισκέπτες. 

Γύρω στις 21:40 σημειώθηκε η διακοπή ρεύματος, όχι μόνο στη Χώρα που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη από τουρίστες, αλλά σε όλο το νησί. 

Περιοχές όπως ο Ασέληνος, ο Τρούλος, η Αγία Παρασκευή, το Μανδράκι αναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν σύντομα, ενώ με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι «με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της Σκιάθου, οι οποίες σημειώθηκαν [σ.σ. χθες] Παρασκευή 16η Αυγούστου 2019 και περίπου στις 21:40, λόγω βλάβης που προέκυψε σε γραμμή Μέσης Τάσης, διευκρινίζεται ότι μετά την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του, περίπου στις 12:00, επανηλεκτροδοτήθηκε η χώρα του νησιού, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη βλάβη και ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχληση τους».

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν τέτοια προβλήματα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες μετά την ζημιά που υπέστησαν. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι η ζημιά σημειώθηκε στην πλευρά του Πηλίου και όχι προς τις Κουκουναριές, οπότε και το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά και το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top