Φωτιά στην Εύβοια: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις υπόπτους

Η πυροσβεστική προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την καταστροφική πυρκαγιά

Τα αίτια της καταστροφικής φωτιάς στην Εύβοια, που κατέκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα παρθένου δάσους αναζητά τώρα η Πυροσβεστική. 

Αποκάλυψη Star: Στα... μαλακά οι εμπρηστές με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει τρεις ύποπτοι με τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες να ελέγχουν το άλλοθί τους.

Εύβοια: Video μέσα από το πιλοτήριο Canadair την ώρα της κατάσβεσης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για τους τρεις, ώστε να επιβεβαιωθούν ή όχι τα σενάρια του εμπρησμού. 

Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες - Στάχτη πάνω από 22 χιλιάδες στρέμματα

Οι έρευνες εστιάζουν στον 33χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρσι για εννέα εμπρησμούς στην περιοχή, είχε καταδικαστεί για τον έναν και πριν από δύο εβδομάδες αποφυλακίστηκε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. 

Φωτιά στην Εύβοια: Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού - Τρεις ύποπτοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ανάκρισή τους οι τρεις ύποπτοι φέρεται να υποστήριξαν ότι όταν ξέσπασε η φωτιά βρίσκονταν πολλά χιλιόμετρα μακριά, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από την έρευνα και κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. 

Μαρτυρίες για ύποπτη μηχανή που κυκλοφορούσε στην περιοχή

Περισσότεροι από 30 κάτοικοι έχουν καταθέσει στις αρχές για ένα άτομο με μοτοσικλέτα, το οποίο κινούταν ύποπτα στην περιοχή λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά και για ένα ακόμα αυτοκίνητο. 

Κρανίου τόπος το παρθένο δάσος της Εύβοιας - Εικόνες αποκάλυψης

Όμως ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί τα στοιχεία ταυτότητας των συγκεκριμένων οχημάτων και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, ώστε να ερευνηθούν. 

Ειδικά για τη μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, οι περισσότερες από τις καταθέσεις αναφέρουν ότι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ γίνεται προσπάθεια μέσα από τις κάμερες ασφαλείας σπιτιών σε κοντινά σημεία από τη φωτιά να εντοπιστεί κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στον ιδιοκτήτη της. 

Εντόπισαν στουπιά και μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εντόπισαν σε τρία διαφορετικά σημεία που προκλήθηκαν ισάριθμες εστίες φωτιάς στοιχεία που αποτελούν ενδείξεις εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, σε μία απόσταση 100 μέτρων, το ένα κοντά στον δρόμο και δύο ακόμη 20-30 μέτρα εσωτερικά σε δασώδη περιοχή βρέθηκαν ίχνη καύσης, στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών, ενδεχομένως με εύφλεκτο υγρό, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη (κλαδιά, ξύλα) και κάποια φιαλίδια υγραερίου. 

Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι σχετίζονται με την εμπρηστική ενέργεια στη φωτιά της Εύβοιας που είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια οικολογική καταστροφή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινο δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top