Συγκίνηση για την Μυρτώ της Πάρου: Το πρώτο της μπάνιο μετά από εφτά χρόνια

Η συγκινητική φωτογραφία που δημοσίευσε η μητέρα της

Το πρώτο της μπάνιο στη θάλασσα έκανε η Μυρτώ, το κορίτσι που στα 15 της χρόνια, το καλοκαίρι του 2012, κακοποιήθηκε και βιάστηκε από Πακιστανό στα βράχια της Πάρου. Η μητέρα της, η οποία δεν έχει λείψει στιγμή από το πλευρό της, δημοσίευσε στο facebook την παρακάτω φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται αγκαλιά με την κόρη της μέσα στο νερό. 

Η Μυρτώ χαμογελάει ξανά στη θάλασσα, ανήμερα της Παναγίας. 

«Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα μετά από 7 χρόνια», σχολίασε η Μαρία Κοτρώτσου στη λεζάντα, με την ανάρτηση να έχει ήδη γίνει viral, και αμέτρητους γνωστούς και αγνώστους να στέλνουν τις ευχές τους στην 22χρονη πλέον Μυρτώ.  

Το χρονικό 

Ήταν 22 Ιουλίου του 2012, όταν η είδηση ότι η 15χρονη (τότε) Μυρτώ βρέθηκε άγρια χτυπημένη και σεξουαλικά κακοποιημένη στην Πάρο, σόκαρε το Πανελλήνιο.
Το νεαρό κορίτσι, είχε βιώσει τον απόλυτο εφιάλτη στα βράχια της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο ενώ έκανε διακοπές στο νησί με την μητέρα της.

Ο δράστης όχι μόνο την βίασε, αλλά της χτύπησε το κεφάλι άγρια στα βράχια, με αποτέλεσμα το κορίτσι έκτοτε να νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, δίνοντας μάχη για να επανέλθει.

Από τις έρευνες προέκυψε πως δράστης ήταν ένας άνδρας, ονόματι Αχμέτ Βακάς. Ο δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του στις αρχές και το δικαστήριο καταδίκασε τον άνδρα από το Πακιστάν σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 χρόνια. 

Η Μυρτώ νοσηλεύτηκε για περίπου πέντε μήνες στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ.

Η Μετά από επτά μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων πριν μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Την άνοιξη του 2017, η Μυρτώ πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης Animus και με τη συγκατάθεση των γιατρών της, επέστρεψε στο σπίτι της.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top