Ετοιμάζονταν να βουλιάξουν στην κοκαΐνη Μύκονο και Σαντορίνη

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για το φορτίο- μαμούθ

 

Σε Σαντορίνη και Μύκονο θα κατέληγε ένα μεγάλο μέρος της καθαρής κοκαΐνης βάρους ενός τόνου και 700 κιλών, που ξεβράστηκε το καλοκαίρι του 2017 στις ακτές της πόλης Μιμιζάν τις Γαλλίας, στην πλευρά του Ατλαντικού.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 8 Έλληνες νεαρής ηλικίας, ενώ μέχρι και σήμερα οι Γάλλοι αστυνομικοί εκδίδουν νέα εντάλματα έκδοσης στην χώρα τους κατά Ελλήνων, που φέρεται να είχαν σχέση με την μεταφορά της ποσότητας «μαμούθ» κοκαΐνης με ιστιοπλοϊκό, από την Λατινική Αμερική στην Γαλλία, με τελικό προορισμό το Βέλγιο και την Ελλάδα.

«Εγκέφαλος» της σπείρας που θεωρείται «παρακλάδι» των καρτέλ ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική, ήταν ένας Έλληνας ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ. και τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί στη Γαλλία προκειμένου να δικαστεί για το τεράστιο φορτίο της κοκαϊνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής τις τελευταίες εβδομάδες Eλληνες και ξένοι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε νέο κύκλο συλλήψεων και ερευνών σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας στις 25 Ιουνίου 2019 κλιμάκια της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν στα σπίτια τους στον Ασπρόπυργο και στο Μαρούσι ακόμα δύο νεαρούς. Πρόκειται για τον 26χρονο Παντελεήμονα Κ. και τον Αλέξανδρο Σ., 33 ετών. Εις βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα των γαλλικών αρχών για ανάμειξη στη μεταφορά των ναρκωτικών. Οι διαδικασίες έκδοσής τους έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλιστα αύριο αναμένονται στο «Ελ. Βενιζέλος» Γάλλοι αστυνομικοί για να «παραλάβουν» τον 29χρονο Ελληνοτυνήσιο.

Ο τελευταίος διαπιστώθηκε ότι επέβαινε σε σκάφος με την επωνυμία «Κεραυνός», που τον Οκτώβριο του 2017, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά τις συλλήψεις των Ελλήνων στη νοτιοδυτική Γαλλία, διέσχισε τον Ατλαντικό με προορισμό τη Μαρτινίκα. Στο ίδιο σκάφος επέβαιναν και δύο Ρώσοι υπήκοοι. Για τους άλλους δύο Eλληνες, προέκυψαν στοιχεία που τους συνδέουν πιο άμεσα με την κοκαΐνη που ξεβράστηκε στις ακτές του Μιμιζάν.

Ο 26χρονος Παντελεήμων Κ. φέρεται να ήταν αυτός που είχε αγοράσει τα δύο φουσκωτά τύπου Zόντιακ, με τα οποία επιχειρήθηκε η εκφόρτωση των ναρκωτικών από το ιστιοπλοϊκό στις ακτές της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Ο 33χρονος Αλέξανδρος Σ., αντίστοιχα, είχε συμμετάσχει μαζί με πέντε συγκατηγορουμένους του σε δοκιμαστικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική, ένα χρόνο πριν από την επιχείρηση μεταφοράς της κοκαΐνης.

Δείτε εδώ το μεσημβρινο δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top