Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα- H μαρτυρία του δημάρχου Λαυρίου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά σε οικοπεδική έκταση στη Ραφήνα, σήμερα λίγο πριν από τις 15:30, ακριβώς έναν χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά με τους 102 νεκρούς στο Μάτι. 

Ένας χρόνος μετά την καταστροφή στο Μάτι: Οι στάχτες θυμίζουν τον εφιάλτη

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πλάνα απο την πυρκαγιά που ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες ένα χρόνο μετά την τραγωδία

Η φωτιά έκδηλώθηκε στις 15:21 στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, του δήμου Ραφήνας, στην Αττική και πλέον έχει οριοθετηθεί.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 101 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη που κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να διακοπεί προληπτικά η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος από τη συμβολή της με τη Φλέμινγκ έως την οδό Αργιθέας, η οποια αποκαταστάθηκε, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

 

 

Καθησυχαστικός ήταν στο star.gr ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς. 

 

Αυτόπτης μάρτυρας ο δήμαρχος Λαυρίου- Τι λέει στο star.gr

«Έχει πιάσει φωτιά στη Ραφήνα, μες στα σπίτια. Είναι ακριβώς στο σημείο όπου βγαίνει κανείς από τα κεντρικά φανάρια της Ραφήνας στη λεωφόρο Μαραθώνος», περιγράφει στο star.gr o δήμαρχος Λαυρίου, Δημήτρης Λουκάς.

«Είναι μέσα στα σπίτια η φωτιά, είναι μεγάλη».

Ο δήμαρχος Λαυρίου περνούσε από το σημείο, τη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

«Έχουν περάσει τουλάχιστον δέκα πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα με μεγάλη ταχύτητα», σημείωσε ο κ. Λουκάς και πρόσθεσε ότι «αν δε γίνει καταστολή άμεσα, θα έχουμε περαιτέρω δυσάρεστη εξέλιξη».

Φωτιά και στον Βαρνάβα

Την ίδια ώρα, μία ακόμη εστία εκδηλώθηκε στον Βαρνάβα Αττικής, η οποία έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή με τοπωνύμιο Κοκορέτσιζα, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρέθηκε στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Ρεπορτάζ: Σοφία Βάγκα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top