Βροχές ξανά και καταιγίδες από την Τρίτη

Μέχρι το Σάββατο η νέα επιδείνωση του καιρού

καταιγίδα

Χαλάει ξανά από αύριο ο καιρός, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν παροδικές μπόρες, βροχές και καταιγίδες. 

Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από τη σελίδα του στο Facebook προειδοποιεί για ενισχυμένο μελτέμι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, όπως επίσης για μπόρες και καταιγίδες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι και το Σάββατο αναμένονται παροδικές βροχές και καταιγίδες, ιδίως τις θερμές ώρες της ημέρας σε μεγάλο τμήμα της χώρας. 

Όπως γράφει,  την Τρίτη πιθανώς να εκδηλωθούν βροχές ή και καταιγίδες σε περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου.

Παρόμοιος θα παραμείνει ο καιρός και την Τετάρτη, με παροδικές βροχές να αναμένονται σε περιοχές της Θράκης, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Τρίπολης, της Καλαμάτας και της Στερεάς Ελλάδας.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο εκτιμάται πως εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Θράκη, Βέροια, Φλώρινα, Καστοριά, Αγρίνιο, κεντρική Πελοπόννησο και Καλαμάτα.

Και η ΕΜΥ όμως επιβεβαιώνει τη μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι της Τρίτης με νεφώσεις που θα σχηματιστούν στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. 

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Την Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της ανατολικής χώρας και τις Σποράδες, ενώ ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και το Σάββατο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top