Μάτι: Οι εγκαυματίες δεν παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους από τον ΕΟΠΥΥ

Παρέμβαση Κικίλια για να επιλυθεί το ζήτημα

Ένα χρόνο μετά από την φονική φωτιά στο Μάτι και οι άνθρωποι που έζησαν την πύρινη κόλαση δεν μπορούν να αφήσουν πίσω τους τον εφιάλτη, αφού τίποτα δεν έχει γίνει για να πάρουν πίσω τις ζωές τους. Τελευταίο παράδειγμα καταγγελίες από εγκαυματίες, οι οποίοι έδωσαν μάχη και κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, σύμφωνα με τις οποίες ο ΕΟΠΠΥ δεν τους χορηγεί δωρεάν τα φάρμακά τους, καθώς τα θεωρεί καλλυντικά. 

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία εγκαυματία στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο οποίος είπε πως την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη καλύπτει η ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν τους παρέχει τα απαραίτητα φάρμακα δωρεάν. 

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας πήγε στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ και μιλώντας στους δημοσιογράφους προανήγγειλε πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους δωρεάν. 

«Κάποιοι από τους ανθρώπους κατάφεραν να επιβιώσουν από το δράμα. Αύριο συγκάλεσα εκτάκτως το ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για να πάρουμε απόφαση γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Θα μπορούν να πηγαίνουν στα σημεία του ΕΟΠΥΥ και θα παίρνουν δωρεάν τα φάρμακα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας δε θέλησε να αναφερθεί στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δίνει λύσεις και να μη μένει στο παρελθόν. 

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την πολιτεία να ταλαιπωρούνται αυτοί οι άνθρωποι», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top