Έδωσαν μάχη με τις φλόγες - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Μέγαρα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 16:00 η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι στην Αγία Τριάδα Μεγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στα Μέγαρα εκδηλώθηκε γύρω στις 13:30, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, και λόγω του κινδύνου που υπήρχε για σπίτια σήμανε «συναγερμός» στην Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαινόταν σε χορτολιβαδική έκταση, όμως η τοποθεσία της εντός του αστικού ιστού ήταν αρκετή για να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στα Μέγαρα σταδιακά έφτασαν να επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), μια ομάδα πεζοπόρο και δυο ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση σε περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής.

Συνολικά επιχείρησαν 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και2 Ε/Π. 

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι βρίσκεται σε οικοπεδικούς χώρους εντός του οικιστικού ιστού και καίει χορτολιβαδική έκταση με ξερά χόρτα.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή επεκτείνοντας το πύρινο μέτωπο και προκαλώντας πυκνό μαύρο καπνό. 

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια. Επίσης, μέχρι στιγμής, δεν έχει ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του οικισμού από τους κατοίκους. 

Την επιχείρηση συντόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top