Σεισμός: Όσα πρέπει να προσέχουμε όταν περπατάμε κοντά σε παλιά κτίρια!

Τι δήλωσε στο Star ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης

Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική έγινε ο χθεσινός σεισμός, όμως αν και ήταν 5,3 ρίχτερ τα κτίρια δεν κατέρρευσαν. Αυτό όπως επισημαίνει ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης δεν ήταν καθόλου τυχαίο.

«Οι ζημιές είναι αμελητέες γιατί η επικεντρική περιοχή ήταν περιορισμένη σε μία περιοχή που είναι αραιοκατοικημένη. Τα κτίρια όπως είδα στην περιοδεία που έκανα είναι αρκετά καλά, καινούργια, και δεν έχουμε παλιά κτίρια. Όταν ακολουθήσουμε τον καινούργιο αντισεισμικό μηχανισμό είμαστε βέβαιοι πως τουλάχιστον τα  κτίρια δε θα καταρρεύσουν. Μπορεί να υποστεί φυσικά ρωγμές. Ακόμα κι αν  ο σεισμός σχεδιασμού  είναι χαμηλότερος από τον σεισμό που θα συμβεί όμως το κτίριο δε θα καταρρεύσει» ανέφερε στο Δελτίο Ειδήσεων του Star, ο Παναγιώτης Καρύδης.

Σεισμός στην Αθήνα: Αυτοψία του Star στη Δυτική Αττική μετά τα 5,1 Ρίχτερ

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών θα πρέπει να προσέχουμε όταν περπατάμε σε μία πόλη που έχει παλιά κτίρια να είμαστε μακριά και να κοιτάμε ψηλά, ο ίδιος μάλιστα για μεγαλύτερη ασφάλεια λέει πως τα εγκαταλελειμμένα θα πρέπει να κατεδαφιστούν και να χτιστούν νέα καταφύγια.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top