Υγειονομικός κίνδυνος και εικόνες ντροπής στο Αίγιο: Πνίγεται στα σκουπίδια

10.000 τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους

Το βίντεο είναι από ρεπορτάζ της ΕΡΤ στις 5 Ιουλίου 2019

Βρώμα, δυσωδία, σκουπίδια παντού… Αυτή είναι η εικόνα για άλλο ένα καλοκαίρι στο Αίγιο με τους κατοίκους να μην αντέχουν άλλο την αδιαφορία της εκάστοτε δημοτικής αρχής αλλά και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται τόσα χρόνια ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Βρώμα και δυσοσμία στο Αίγιο - "Πνίγηκαν" από τα σκουπίδια οι κάτοικοι

Η υγεία των Αιγιωτών τίθεται συνεχώς σε κίνδυνο, ενώ όταν η κατάσταση φτάνει στο μη περαιτέρω δίνονται μόνο προσωρινές λύσεις! 

Έτσι κάθε τόσο το Αίγιο βουλιάζει κάτω από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που υποβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων αλλά και την εικόνα της περιοχής!  Σε πολλές γειτονιές τα απορρίμματα έχουν να μαζευτούν από το Πάσχα.

Μέχρι και με σκουλήκια έχουν γεμίσει οι κάδοι απορριμάτων της περιοχής

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το pelop.gr, 10.000 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στις γειτονιές του Αιγίου, εκεί όπου μικρά παιδιά παίζουν, και γονείς βγάζουν βόλτα τα βρέφη με τα καρότσια!

Οι εικόνες που μετέδωσε χθες τo filodimos από τη νεροποντή στην περιοχή της Αιγιάλειας, μόνο τριτοκοσμική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί!
Σακούλες σκουπιδιών παρασυρόμενες από τη δυνατή νεροποντή έκαναν «βαρκάδα» στους δρόμους!

σκουπίδια Αίγιο

«Ντροπή σε όλους. Ο καιρός βλέπετε δεν καταλαβαίνει από γραφειοκρατίες και λάθη στη διαχείριση των απορριμμάτων», καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Σήμερα, οι Αιγιώτες αγανακτισμένοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας και κατόπιν κινήθηκαν στο Δημαρχείο, επιδίδοντας ψήφισμα στο δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο. 

Κάτοικοι και δημοσιογράφοι σε τοπικά sites και εφημερίδες της περιοχής στην πλατεία της Αγίας Λαύρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η δημοτική αρχή τους είπε πως πλέον το θέμα είναι γραφειοκρατικό και «απομένουν να πέσουν τρεις υπογραφές» για να αρχίσουν να μαζεύονται τα σκουπίδια. 

σκουπίδια Αιγιο

φωτογραφία από filodimos

«Δε θέλουμε προσωρινές λύσεις», λένε από τη μεριά τους οι Αιγιώτες που ευελπιστούν να δοθεί επιτέλους μόνιμη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από τον Σεπτέμβριο.

 

Της Μαρίας Κυπραίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top