Διαψεύδεται ότι πέθανε από Έμπολα η 17χρονη Ιταλίδα στο Κρατικό Νίκαιας

Η κοπέλα υπέστη σηψαιμικό σοκ

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μετά από την εμφάνιση ύποπτου περιστατικού θανάτου με θύμα μία 17χρονη Ιταλίδα τουρίστρια. 

Το άτυχο κορίτσι εξέπνευσε την Τετάρτη το πρωί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας «Ο Άγιος Παντελεήμονας», ύστερα από σύντομη νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Η 17χρονη μεταφέρθηκε εκτάκτως από τη Νάξο στην Αθήνα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας με υψηλό πυρετό. Εμφάνιζε σηψαιμία και αιμορραγικά συμπτώματα. 

Η πρώτη διάγνωση στη Νάξο έδειξε ότι έπασχε από μηνιγγίτιδα, αλλά εξετάστηκε το ενδεχόμενο το νεαρό κορίτσι να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο Έμπολα. Ο εργαστηριακός έλεγχος είναι σε εξέλιξη, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ. 

Προληπτικά το προσωπικό στο νοσοκομείο Νάξου και το Κρατικό της Νίκαιας ακολουθεί ήδη προληπτική αγωγή για κρούσμα μηνιγγίτιδας.

Σε επικοινωνία του star.gr με τη Διοίκηση του Γενικού Κρατικού  Νίκαιας, επισημάνθηκε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση και οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την αιτία θανάτου της 17χρονης Ιταλίδας, θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της εργαστηριακής εξέτασης. 

Σημειώνεται ότι ο επικίνδυνος μεταδοτικός ιός, που εμφανίζει μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας, έχει κοστίσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων σε χώρες της Αφρικής.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top