Σαντορίνη: Ξυλοκόπησαν ακτιβιστή που κατέγραφε την κακοποίηση γαϊδουριών

«Με απείλησαν ότι θα με ρίξουν από τον βράχο»

γαϊδουράκι στη Σαντορίνη

Επίθεση από επιχειρηματίες της Σαντορίνης καταγγέλλει ότι δέχθηκε ένας ακτιβιστής για την προστασία των ζώων από τη Νότια Αφρική, ο οποίος κατέγραφε την κακοποίηση στην οποία συνεχίζουν να υπόκεινται τα γαϊδουράκια στο νησί. 

Ο Λουκ Μπάριτ, ο οποίος εργάζεται για το Δίκτυο Για Τα Ζώα κατήγγειλε πως περίπου δέκα άτομα, κρατώντας ξύλα στα χέρια και τα μαστίγια που χρησιμοποιούσαν στα γαϊδουράκια, τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν άγρια, απαιτώντας να σταματήσει να βγάζει φωτογραφίες. Ισχυρίζεται επίσης ότι τον απείλησαν πως θα τον πετάξουν από τον βράχο αν συνέχιζε. Ο οπερατέρ που ήταν μαζί με τον Μπάριτ προσπάθησε να τον σώσει, αλλά δέχθηκε και αυτός χτυπήματα. 

Σύμφωνα με το δίκτυο NFA από πέρσι, οπότε και είχε προκληθεί παγκόσμιος σάλος από την κακομεταχείριση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τα γαϊδουράκια συνεχίζουν να δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο από το πρωί μέχρι το βράδυ, κουβαλώντας στη ράχη τους τουρίστες και βαριές αποσκευές και μάλιστα χωρίς τροφή και νερό, σύμφωνα με τις καταγγελίες. 

Η τοπική αστυνομία έχει ενημερωθεί, ωστόσο, όπως σημειώνει η οργάνωση τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει για την υπεράσπιση των ταλαιπωρημένων ζώων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top