Ο Αντίνοος «έπνιξε» Κόρινθο και Σποράδες: Πλημμύρες και εγκλωβισμένοι

Φθινοπωρινό και σήμερα το σκηνικό του καιρού

Σαρωτικός ήταν ο «Αντίνοος» το βράδυ της Τρίτης, περνώντας από το νομό Κορινθίας και τις Σποράδες, προκαλώντας πλημμύρες, ενώ αρκετοί ήταν και οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν μέσα σε σπίτια ή σε αυτοκίνητα. 

46 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Κόρινθο – Κινδύνεψαν εννέα άνθρωποι

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κόρινθο είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί 46 κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες. Μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα εννέα άτομα, που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, είχαν διασωθεί, ενώ πυροσβέστες είχαν ανταποκριθεί με επιτυχία σε 20 από τις 46 κλήσεις που δέχτηκαν. 

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ένα πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί.

Αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ ένας οδηγός αυτοκινήτου πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητό του, που εγκλωβίστηκε εξαιτίας χειμάρρου, στην Ποσειδωνία Κορίνθου. Η Λεωφόρος Αθηνών πλημμύρισε από την νεροποντή, ενώ φούσκωσε επικίνδυνα το ποτάμι στο Σολωμό, κάτι που έθεσε τις Αρχές σε συναγερμό. Μετά τη 01:00 το βράδυ πάντως, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν αισθητά.

Εφιαλτικές στιγμές και στην Σκόπελο

Πολλά προβλήματα προκάλεσε ο «Αντίνοος» και στις Σποράδες, ενώ πιο έντονα ήταν στη Σκόπελο. 

Αργά τη νύχτα τα στενά στο κέντρο της πόλης πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να καταλήγουν μέσα στα τουριστικά μαγαζιά του νησιού. 

Διακοπές ρεύματος στη Φθιώτιδα

Την οργή του «Αντίνοου» ένιωσε και η Φθιώτιδα, όπου από τις ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν διακοπές ρεύματος, ενώ πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι και σημειώθηκαν μικρής έκτασης κατολισθήσεις. 

Στη Στυλίδα αλλά και στην Αγία Μαρίνα, εντοπίστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα με διακοπή μάλιστα της ηλεκτροδότησης για μία περίπου ώρα έως και τις 19:00 το απόγευμα. Καταρρακτώδης βροχή έπεσε στη Λοκρίδα, αλλά και στη Λαμία χωρίς ευτυχώς σημαντικά προβλήματα.

Προληπτικά πάντως διεκόπη η κυκλοφορία στο πέρασμα για Ροδίτσα από τον ποταμό Ξηριά.

Στο επαρχιακό δίκτυο, κομμάτια δρόμων πλημμύρισαν. Τα σημαντικότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού, όπου αρκετές πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα και ειδικά κοντά στην Αγία Αικατερίνη, όπου χρειάστηκε να επέμβει το περιπολούν περιπολικό.

Φθινοπωρινός ο καιρός και σήμερα

Φθινοπωρινός αναμένεται ο καιρός και σήμερα, Τετάρτη, με την κακοκαιρία να επηρεάζει τις πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. 

Αναλυτικά ο καιρός:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Θρακικό το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top