Αποφυλακίζεται ο Φλώρος- Ο Νέος Ποινικός Κώδικας ξεκλειδώνει το κελί του

Έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της ENERGA

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας ξεκλειδώνει και το κελί του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της ENERGA. 

Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί. 

Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος

Υπόθεση Φλώρου: Βρήκαν ασθενή με ίδιο όνομα και παραποίησαν τα στοιχεία

Οι συνήγοροι του υποστήριξαν ότι μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα , η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βάση τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δυο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως ήδη έχει εκτίσει μες τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περί τα 6 χρόνια, ενώ έχει επιστέψει, όπως είπαν,  σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Κατόπιν αυτών το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του.  

Υπόθεση Φλώρου: Ο γιατρός παραδέχθηκε την πλαστογραφία

Πριν από ένα χρόνο ο Αρ. Φλώρος είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας αλλά επέστρεψε πολύ γρήγορα στις φυλακές πυροδοτώντας μεγάλη έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας. 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top