Μπάνιο στο βουνό! Πέντε υπέροχες ορεινές «παραλίες»

Βουτιές κάτω από τα πλατάνια

Μπάνιο στο Βουνό: Ποτάμια και λίμνες για αξέχαστες βουτιές

Το καλοκαιρινό μπάνιο είναι αυτό που περιμένεις όλο τον χρόνο. Μια βουτιά αρκεί για να σε χαλαρώσει και να διώξει μακριά τα «βάρη» όλου του χειμώνα. Πόσο μάλλον αν είναι να την κάνεις σε ένα περιβάλλον γεμάτο πράσινο και με καθαρό οξυγόνο: σε ένα βουνό!

Αγίου Πνεύματος: Ιδέες για εκδρομές της τελευταίας στιγμής!

Το star.gr σου προτείνει τις ομορφότερες «παραλίες» της Ελλάδας για κολύμπι.

Ποταμός «Βοϊδομάτης»Ιωάννινα

Αν σου αρέσει να κολυμπάς σε κρύα και κρυστάλλινα νερά, αυτός ο παραπόταμος του Αώου είναι η ιδανική επιλογή. Ο Βοϊδομάτης ρέει ανάμεσα στο ειδυλλιακό φυσικό τοπίο της Ηπείρου και κάθε σημείο των 15 χιλιομέτρων του έχει κάτι διαφορετικό να ανακαλύψεις. Είναι, επίσης, ένας από τους πιο καθαρούς ποταμούς της Ευρώπης και ενδείκνυται για τους λάτρες του rafting.

Για να φτάσεις στον Βοϊδομάτη μπορεις να ακολουθήσεις μια εκπληκτική πεζοπορική διαδρομή, η οποία διαρκεί μιάμιση ώρα, με σημείο αφετηρίας το Μικρό Πάπιγκο. Διαφορετικά, πηγαίνεις με το αυτοκίνητο. 

Οι καλύτερες παραλίες στην Πιερία - Συνδυάστε βουνό και θάλασσα!

Ποταμός Βενέτικος - Γρεβενά

Τα καταπράσινα νερά του σε μαγνητίζουν. Συνδυάζει τα πάντα, καθώς έχει και βραχάκια για βουτιές και αμμουδιά για ηλιοθεραπεία. Ο ποταμός περνά από το εντυπωσιακό φαράγγι της Πορτίτσας. Στην έξοδό του τα νερά αφρίζουν και στριφογυρίζουν, δημιουργώντας ένα φυσικό «υδρομασάζ» που θα απολαύσεις σίγουρα!

Στον Βενέτικο μπορείς να κατέβεις μέχρι ένα σημείο με αυτοκίνητο και μετά θα τον προσεγγίσεις με τα πόδια. Όταν φτάσεις, όμως, θα ανταμειφθείς!

Λίμνη Πλαστήρα - Καρδίτσα

Άν νομίζεις πως δεν κάνει για κολύμπι επειδή είναι τεχνητή, κάνεις μεγάλο λάθος! Η λίμνη διαθέτει τις τεχνητές παραλίες της Πεζούλας και του Λαμπερού και οι δροσερές όχθες της θα σε κερδίσουν. Αν σου αρέσει η εξερεύνηση, μπορείς να νοικιάσεις  ένα κανόε καγιάκ μαζί με έναν φίλο σου και να κάνετε γυμναστική, αγναντεύοντας το μαγευτικό Θεσσαλικό τοπίο. 

4+1 ταξίδια που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου!

Ποταμός Αχέροντας - Θεσπρωτία

Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα νερά του ήταν οι πύλες για τον Κάτω Κόσμο. Μία βουτιά στον ποταμό Αχέροντα είναι μία εμπειρία ανεπανάληπτη και δεν είναι ποτέ αρκετή, θέλεις να πας ξανά και ξανά.

Το πιο όμορφο και πολυσύχναστο σημείο του είναι στη Γλύκη Θεσπρωτίας, καθώς το ποτάμι εκεί είναι γαλαζοπράσινο, βαθαίνει σταδιακά και οι όχθες του έχουν κυρίως άμμο και πυκνή βλάστηση. Μόλις τελειώσεις τις βουτιές σου, μπορείς να ξαποστάσεις σε κάποιο ταβερνάκι ή, αν δεν χόρτασες, να κάνεις ιππασία στα ρηχά νερά!

Ποταμός Λούσιος - Ορεινή Αρκαδία

Και αν όλα τα προηγούμενα σου πέφτουν λίγο μακριά, υπάρχει και ένας ποταμός που απέχει μόνο δυο ώρες από την Αθήνα. Ο Λούσιος έχει αρκετό νερό όλον τον χρόνο και καταπληκτικά σημεία για βουτιές από ψηλά. Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας, θα εκτιμήσεις την πυκνή βλάστηση στο δάσος. Στη συνέχεια μπορείς να διασχίσεις τον ποταμό κάνοντας rafting. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top