Τα παιδιά της «Ελπίδας» έμαθαν τα μυστικά του Διαδικτύου

Ο Σύλλογος επισκέφθηκε το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα επισκέφθηκαν το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες, αλλά και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Οι μικροί αγωνιστές της ζωής γνώρισαν από κοντά τον θαυμαστό, αλλά και επικίνδυνο κόσμο του Ίντερνετ, στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου που έχουν στήσει με μεράκι και γνώση ο τέως διοικητής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μάνος Σφακιανάκης και οι συνεργάτες του.

«Σήμερα, τα παιδιά αυτά έχουν έρθει με πολλή αγάπη στο CSI, όπου τους μαθαίνουμε το διαδίκτυο, τους μαθαίνουμε τις δράσεις μέσα από το διαδίκτυο. Παράλληλα ενημερώνονται για τις εντολές του διαδικτύου και  για την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό. Το βασικότερο από όλα είναι ότι σήμερα είναι μία μέρα, όπου τα παιδιά αυτά μπορούν να απολαύσουν δεξιότητες μέσα στο ίντερνετ», δήλωσε ο Μάνος Σφακιανάκης για την επίσκεψη των παιδιών του συλλόγου «Ελπίδα» στο Ινστιτούτο.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, το διαδίκτυο θα εισαχθεί πιλοτικά τον Σεπτέμβριο στο εκπαιδευτικό σύστημα, ως ξεχωριστό σχολικό μάθημα υπό την καθοδήγηση της Google και του CSI.  Tαυτόχρονα, για τα παιδιά των σχολείων που δεν θα συμπεριληφθούν στην πρώτη φάση του προγράμματος, θα λειτουργήσει δωρεάν ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης των μυστικών της ασφαλούς πλοήγησης στο ίντερνετ.

Δείτε το ολοκληρωμένο δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top