Δίκη Παπαγεωργίου: Σε ένα χρόνο μπορεί να είναι έξω ο φερόμενος «εγκέφαλος»

Με τον νέο ποινικό κώδικα μπορεί να «σπάσει» τα ισόβια

Δείτε το video από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Για τις 3 Ιουλίου 2019 αναβλήθηκε η έκδοση της απόφασης για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2002.

Ο Μανώλης Αναστασάκης, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου και φερόμενου ως «εγκεφάλου» της δολοφονίας, ζήτησε η δίκη να γίνει την επόμενη εβδομάδα λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι που έγινε δεκτό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

«Όπως καταλαβαίνετε δικαιοσύνη απονέμεται με τον νόμο, ο οποίος εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου» δήλωσε μιλώντας στις κάμερες.

Η αναβολή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε πως «για το δικαστήριο ο κατηγορούμενος είναι ιερό πρόσωπο».

Πρώτη φορά: Ακούστε τη μάρτυρα που υποστηρίζει ότι «έκαψαν τον Μάριο»

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Τον σκότωσαν και τον έκαψαν

Ο Νίκος Ρουσόπουλος, δικηγόρος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, εξήγησε πως με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, είναι πολύ πιθανό να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό που θα οδηγήσει στην πιο γρήγορη αποφυλάκισή του. «Με το ισχύον σύστημα θα αποφυλακιζόταν περίπου σε 2-2,5 χρόνια, με τον νέο ποινικό κώδικα μπορεί να αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα, στο ένα τρίτο περίπου του χρόνου αυτού.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα που θα ισχύει από την 1η Ιουλίου, η αναγνώριση ελαφρυντικών θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής». Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο θα μπορεί ευπρόσωπα να ζητεί την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου «σύννομου βίου» (όπως πλέον αναφέρεται στη διάταξη) και αυτό να του αναγνωρίζεται ακόμη και εάν έχει διαπράξει ένα ελαφρύ πλημμέλημα. 

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top