Φοιτήτρια δούλευε απλήρωτη και το αφεντικό της την κατηγόρησε για κλοπή

Προσπάθησε να βγει από πάνω όταν τον «τσάκωσαν» ελεγκτές του ΕΦΚΑ

Δουλειά σε γραφείο

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία εργαζόταν σε μεσιτικό γραφείο. Ο εργοδότης της την κατήγγειλε για υπεξαίρεση χρημάτων, όμως έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι το έκανε μετά από έλεγχο που του έκαναν ελεγκτές του ΕΦΚΑ, οι οποίοι βρήκαν ότι η κοπέλα δούλευε επί τρεις εβδομάδες ανασφάλιστη και απλήρωτη. 

Όλα έγιναν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν η αστυνομία συνέλαβε τη φοιτήτρια μετά από μήνυση του εργοδότη της. Η ίδια προχώρησε σε αντιμήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της με αποτέλεσμα ο εργοδότης της να εξαφανιστεί για να αποφύγει ο ίδιος τη σύλληψη λόγω αυτοφώρου. 

Η νεαρή κοπέλα επί τρεις εβδομάδες ζητούσε από τον εργοδότη της να προχωρήσει τις διαδικασίες πρόσληψής της, όμως εκείνος δεν έκανε απολύτως τίποτα, μέχρι που την Παρασκευή το απόγευμα πέρασε από το μεσιτικό γραφείο έλεγχος από τον αρμόδιο φορέα που διενεργεί ελέγχους για την ανασφάλιστη εργασία. Οι ελεγκτές βρήκαν την κοπέλα να εργάζεται, απάντησε στις ερωτήσεις τους και μετά ενημέρωσε τον εργοδότη της. 

Εκείνος πήγε στην επιχείρηση και άρχισε να της φωνάζει και να της ρίχνει το φταίξιμο για την καταγραφή της από το ΙΚΑ. Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, εκείνη του απάντησε ότι τίποτα από αυτά δε θα είχε συμβεί αν είχε προσληφθεί και όταν ο εργοδότης αρνήθηκε και πάλι, του άφησε το κλειδί της κι έφυγε. 

Την επομένη λοιπόν η αστυνομία πήγε στο σπίτι της και τη συνέλαβε, ενημερώνοντάς την ότι ο πρώην εργοδότης της, της είχε κάνει μήνυση για κατάχρηση χρημάτων. 

Η κοπέλα ζήτησε από την αστυνομία να ελέγξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μεσιτικού γραφείου για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα της καταλογίζονται και πρόσθεσε ότι δεν είχε καμία εμπορική συναλλαγή με τους πελάτες. 

Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top