Ζούμπερι - Νέα Μάκρη: Κινδυνεύουν να γίνουν παρανάλωμα 

Από τα σκουπίδια και τα ξερόχορτα - Οι κάτοικοι έχουν χάσει τον ύπνο τους

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Στην οδό Ποσειδώνος, στη Νέα Μάκρη, σε ένα στενό δρομάκι υπάρχει ένα βουνό από σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά, τα οποία μάλιστα έχουν κλείσει την κεντρική πόρτα σπιτιού. 

Τις απίστευτες εικόνες κατέγραψε η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Γκούμας. Με τις μνήμες από τη πυρκαγιά στο Μάτι νωπές, οι κάτοικοι καθαρίζουν τις αυλές τους. Συγκεντρώνουν σωρούς στην άκρη του δρόμου. Όπως καταγγέλλουν όμως, κανένας δεν περνάει να τα μαζέψει…

Ίδια κατάσταση και στο Ζούμπερι. Στην οδό Μάρκου Μπότσαρη ασυνείδητοι έχουνε πετάξει ξερά κλαδιά, και σκουπίδια. Όλη αυτή η εικόνα θυμίζει ένα τεράστιο προσάναμμα, το οποίο θα μπορούσε πολύ εύκολα να βάλει φωτιά στο πεύκο και στην συνέχεια στην κατοικημένη περιοχή.

Με την αντιπυρική περίοδο σε πλήρη εξέλιξη οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS προκειμένου τα σκουπίδια να μαζευτούν πριν να είναι αργά. 

Ακόμα να μαζέψουν τον αμίαντο στο Μάτι 

Την ίδια στιγμή, στο πολύπαθο Μάτι, σχεδόν ένα χρόνο μετά την τραγωδία τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. 

Χθες σε συζήτηση που πραγματοποίησε το "Παρατηρητήριο για το Μάτι" οι τόνοι ανέβηκαν. Tα πρωτόκολλα κατεδάφισης αργούν.Άδειες ανακατασκευής δεν έχουν ακόμα δοθεί. Και μέσα σε όλα αυτά δεν έχει μαζευτεί ο αμίαντος!

Για τέσσερις μήνες η διαδικασία διακόπηκε γιατί οι εξειδικευμένες εταιρίες έμειναν χωρίς συμβάσεις.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top