Άρειος Πάγος: Παρατείνεται η εκλογική διαδικασία όπου απαιτείται

Μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις σε εκλογικά κέντρα -Δείτε εικόνες

εκλογες ουρες

Μεγάλες ήταν οι ουρές που σχηματίστηκαν σε εκλογικά τμήματα του Λεκανοπεδίου, ακόμα και μερικά λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες.

Αποτέλεσμα ήταν ο Άρειος Πάγος να δώσει οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπου για παράταση της εκλογικής διαδικασίας στα εκλογικά τμήματα που υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων, ώστε οι ψηφοφόροι που βρίσκονται στην ουρά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Καθυστερήσεις σε πολλά εκλογικά κέντρα του Λεκανοπεδίου

Τα σημαντικότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν σε εκλογικό κέντρο του Παλαιού Φαλήρο αλλά και της Γλυφάδας, όπου η κατάσταση ήταν απελπιστική, με αποτέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι να χρειαστεί να κάνουν έως και μιάμιση ώρα υπομονή προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πηγή φωτογραφίας: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Σε πολλά εκλογικά κέντρα της Αττικής η καθυστέρηση συγκριτικά με τις παλαιότερες εκλογικές διαδικασίες ήταν αισθητά μεγαλύτερη, τόσο λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος των τετραπλών εκλογών, όσο και λόγω της οργάνωσης των μελών των εφορευτικών επιτροπών του κάθε εκλογικού τμήματος.

Πηγή φωτογραφίας: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Κάθε ψηφοφόρος έμπαινε στο παραβάν τέσσερις διαφορετικές φορές. Μία για τις ευρωεκλογές, μία για τις περιφερειακές εκλογές, μία για τις δημοτικές, αλλά και για τις κοινοτικές όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Πηγή φωτογραφίας: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Παρατηρήθηκε επίσης ότι σε αρκετά εκλογικά κέντρα τα απαιτούμενα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν έκαναν την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα ο κάθε ψηφοφόρος να μαζεύει μόνος του τα ψηφοδέλτια που έπαιρνε μαζί του στην κάλπη.

Πηγή φωτογραφίας: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Πηγή φωτογραφίας: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top