Νύχτα επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μολότοφ και σπασμένα ΑΤΜ

Πεδίο μάχης έξω από το τουρκικό προξενείο στη συμπρωτεύουσα

Νύχτα επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν η νύχτα της Παρασκευής.

Στη Θεσσαλονίκη ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια, όταν άγνωστοι, που βγήκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν μπροστά από το τουρκικό προξενείο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χημικών, με τα επεισόδια να συνεχίζονται για περίπου μία ώρα, χωρίς να γίνονται προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα.

Εξάλλου, εκτεταμένες υλικές φθορές σε δυο υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν στις τέσσερις το πρωί κουκουλοφόροι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή.

Οι δράστες έκαψαν δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) και έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες των προσόψεων των υποκαταστημάτων . 

Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν και στα Εξάρχεια, όπου νεαροί επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των Ματ στην οδό Τοσίτσα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα.

Συναγερμός στα Εξάρχεια: Καταγγελίες για πυροβολισμούς

Όσον αφορά, πάντως, καταγγελίες πολιτών για πυροβολισμούς από την πλατεία Εξαρχείων, οι αστυνομικοί δε βρήκαν τίποτα σχετικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top