Ο Άρειος Πάγος αναιρεί το βούλευμα για τον Κουφοντίνα

Θα συζητηθεί ξανά το αίτημα για άδεια από το συμβούλιο των φυλακών

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου σχετικά με τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναιρεί τελικά με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος. 

Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή, υποστηρίζοντας έτσι και τη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Μετά από αυτό, το αίτημα χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα επιστρέφει στο Δικαστικό Συμβούλιο του Βόλου, το οποίο υπό νέα σύνθεση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα δώσει ή όχι άδεια στον εκτελεστή της «17Ν» και αν πληροί τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις. 

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου. 

Την Τρίτη (21/05) συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που σταμάτησε ομόφωνα τη χορήγηση της 7ης άδειας στον «Λουκά» της 17Ν.

Υπόψιν του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση και η οποία υποστήριξε ότι οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλέστηκε παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top