H ΕΛ.ΑΣ γνώριζε για κίνδυνο επιδρομής στη Βουλή-Τα ερωτήματα που ανακύπτουν

Το περίεργο είναι ότι έγινε ελάχιστα λεπτά μετά την αλλαγή βάρδιας

Πολύ σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν για τον λόγο που δεν υπήρξαν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή, αφού προκύπτει ότι γνώριζαν οι αρχές τον επικείμενο κίνδυνο για επιδρομή στη Βουλή. Σημειώνεται δε, ότι σήμερα, νωρίς το πρωί ένας 70χρονος μαθηματικός είδε τι και πώς έγινε χθες και προσπαθησε να το επαναλάβει αλλά αυτή τη φορά υπήρξε πιο γρήγορη αντίδραση. «Προσπάθησα να ανέβω στα σκαλοπάτια της Βουλής με μια ελληνική σημαία! Πέσανε επάνω μου 15 αστυνομικοί! Με πάνε ΓΑΔΑ» έγραψε στο twitter. 

Bίντεο ντοκουμέντο από το «ντου» των αντιεξουσιαστών στη Βουλή

Η στιγμή της επίθεσης με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή - Μία σύλληψη

Η αστυνομία γνώριζε…

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR υπήρχε αξιόπιστη πληροφορία από την κρατική ασφάλεια, αρκετές μέρες πριν γίνει η επιδρομή στη Βουλή. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ομάδα αντιεξουσιαστών είχε στοχοποιήσει τη Βουλή. Μάλιστα, υπήρχε επείγον σήμα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προς τον φρούραρχο της Βουλής, εννέα μέρες νωρίτερα.

Γιατί δε λήφθηκαν μέτρα;

Μέτρα υπήρχαν. Ο φρούραρχος είχε ζητήσει και τη συνδρομή ανδρών της Τάξης περιμετρικά της Βουλής. Το θέμα είναι γιατί δε λειτούργησαν τα μέτρα. Το περίεργο βέβαια είναι ότι η επιδρομή έγινε ελάχιστα λεπτά μετά την αλλαγή βάρδιας. 

Υπήρχε εντολή για την προστασία του Κοινοβουλίου

Εντολή για την προστασία του Κοινοβουλίου υπήρχε, το ερώτημα είναι όμως γιατί δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας στη «βιτρίνα» της Βουλής, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Βάσει της έρευνας που έγινε από τις κάμερες της Βουλής, ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία άτομα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top