Μπογιές στη Βουλή: Κακουργηματική δίωξη στον 36χρονο που συνελήφθη

Συνεργεία καθαρίζουν με ειδικό υγρό και πιεστικό – Δείτε εικόνες

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές σε βάρος του 36χρονου που συνελήφθη χθες Τρίτη για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα.

Ο 36χρονος, που οδηγείται στον ανακριτή, διώκεται για το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου. Ο συλληφθείς φέρεται να είναι γνώριμο στέλεχος του Ρουβίκωνα. 

Συνεργεία καθαρισμού στο περιστύλιο της Βουλής

Μία ημέρα μετά την καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, συνεργεία του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν πιάσει δουλειά προκειμένου να καθαρίσουν τις κόκκινες μπογιές από την πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες, έξω από τη Βουλή έχουν στηθεί σκαλωσιές, ενώ στη «μάχη» του καθαρισμού έχουν μπει τα πιεστικά αλλά και ειδικό υγρό.

Bίντεο ντοκουμέντο από το «ντου» των αντιεξουσιαστών στη Βουλή

Φωτογραφία: Καπαντάης Δημήτρης/InTime

Η χθεσινή επίθεση των αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο όνομα του τρομοκράτη της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιεί απεργία πείνας μετά την απόρριψη του αιτήματος άδειάς του από τους δικαστές του Βόλου.

Ανάμεσα από το πλήθος των τουριστών, που εκείνη την ώρα φωτογράφιζαν τους Εύζωνες ξεπηδάνε περίπου 30 άτομα. Τέσσερις νεαροί, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, περνάνε πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη  , ανεβαίνουν ανεμπόδιστοι τη δεξιά σκάλα, φθάνουν μπροστά στην κεντρική είσοδο της Βουλής και εκσφενδονίζουν κόκκινες μπογιές και καπνογόνα. 

Φωτογραφία: Καπαντάης Δημήτρης/InTime

Οι δύο αστυνομικοί που φρουρούν το προαύλιο της Βουλής τα χάνουν. Δευτερόλεπτα μετά, μέσα στον πανικό, κυνηγάνε τους νεαρούς στις σκάλες και συλλαμβάνουν ένα άτομο.

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εκτός από τα φυλάκια των 2 Ευζώνων και του επιβλέποντα υπαξιωματικού υπάρχουν 2 ακόμα αστυνομικοί όπως και σήμερα που κάνουν πεζή περιπολία. Οι υπόλοιποι αξιωματικοί που φρουρούν το κοινοβούλιο δεν έχουν ορατότητα στο συγκεκριμένο σημείο κάτι που προφανώς γνώριζαν οι αντιεξουσιαστές. 

Φωτογραφία: Καπαντάης Δημήτρης/InTime

Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, ανατέθηκε σε αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την επίθεση που πραγματοποίησαν τa μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Για το περιστατικό συνελήφθη ένας 36χρονος, μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top