Bίντεο ντοκουμέντο από το «ντου» των αντιεξουσιαστών στη Βουλή

Αυτός είναι ο εξοπλισμός που τους βοήθησε να περάσουν απαρατήρητοι

Σάλος έχει ξεσπάσει από την καταδρομική επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών, το μεσημέρι, στο κτίριο της Βουλής. Οι νεαροί αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς, έφθασαν μέχρι την είσοδο του Κοινοβουλίου και πέταξαν καπνογόνα και κόκκινες μπογιές, όπως βλέπετε στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε ο Παναγιώτης Μπούσιος και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. 

Στο βίντεο ντοκουμέντο βλέπετε καρέ καρέ την επίθεση στη Βουλή. Οι εικόνες είναι από σημείο που βρίσκεται ψηλά και έχει εικόνα στο προαύλιο της Βουλής. Όπως φαίνεται τα μέλη του Ρουβίκωνα αιφνιδιάζουν, κάνουν την επίθεση τους γρήγορα και τρέχουν να εξαφανιστούν, ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να τους συλλάβουν.

Ώρα δύο το μεσημέρι. Ανάμεσα από το πλήθος των τουριστών, που εκείνη την ώρα φωτογράφιζαν τους Εύζωνες ξεπηδάνε περίπου 30 άτομα. Τέσσερις νεαροί, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, περνάνε πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη  , ανεβαίνουν ανεμπόδιστοι τη δεξιά σκάλα, φθάνουν μπροστά στην κεντρική είσοδο της Βουλής και εκσφενδονίζουν κόκκινες μπογιές και καπνογόνα. 

«Από όσο κατάφερα να δω ήταν μόνο ένας αστυνομικός απάνω, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει , αλλά ήταν πάρα πολλοί» λέει τουρίστας. 

Οι δύο αστυνομικοί που φρουρούν το προαύλιο της Βουλής τα χάνουν. Δευτερόλεπτα μετά, μέσα στον πανικό, κυνηγάνε τους νεαρούς στις σκάλες και συλλαμβάνουν ένα άτομο.

ΑΜΗΧΑΝΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 

Γκούμας: Πού ήταν αυτοί 
Αστυνομικοί:  Εδώ με τον κόσμο 
Γκούμας : Με τον κόσμο
Αστυνομικός:  Εδώ, εδώ . Όταν είπε ο Εύζωνας πηγαίνετε μπροστά  για φωτογραφίες, τότε φύγανε, δεν ήταν δηλαδή από πίσω. 
Γκούμας:  Και πώς φθάσανε μέχρι εκεί;
Αστυνομικός :  Δεν τους προλάβαμε 
Γκούμας: Πού πήγανε;
Αστυνομικός :  Εδώ δεξιά. 
Γκούμας : Ανεβήκανε απάνω και δεν τους έπιασε κανείς ;
Αστυνομικός : Πάνω είναι τα παιδιά και τους κατεβάσανε. 

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εκτός από τα φυλάκια των 2 Ευζώνων και του επιβλέποντα υπαξιωματικού υπάρχουν 2 ακόμα αστυνομικοί όπως και σήμερα που κάνουν πεζή περιπολία. Οι υπόλοιποι αξιωματικοί που φρουρούν το κοινοβούλιο δεν έχουν ορατότητα στο συγκεκριμένο σημείο κάτι που προφανώς γνώριζαν οι αντιεξουσιαστές. 

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: ΕΒΓΑΛΑΝ SELFIE ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΠΟΓΙΕΣ  

Και ενώ στη Βουλή δεν έχουν προλάβει καλά καλά να συνέλθουν από την προσβλητική επίθεση, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος χαλαροί και άνετοι βγάζουν  selfie μπροστά από τις κόκκινες μπογιές.  

Η στιγμή της επίθεσης με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή - Μία σύλληψη

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  

Ο πρωθυπουργός καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση. Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει απαράδεκτη και " ακτιβίστικη" την επίθεση αυτή. 

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με αστυνομικούς συνδικαλιστές.  

Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας  θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για την επίθεση στον Ναό της Δημοκρατίας.  

O ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ «ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ο Βαγγέλης Γκούμας παρουσίασε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, τα πειστήρια που άφησαν οι αντιεξουσιαστές στη Βουλή.

Πρόκειται για τον «εξοπλισμό» που τους βοήθησε να ανακατευτούν με τους τουρίστες. Ένα backpack, γυαλιά ηλίου, καπέλα τζόκεϊ, σκουρόχρωμη ζακέτα, τσάντες από καταστήματα. Έτσι, κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι. Πιθανόν μέσα στο σακίδιο μάλλον είχαν τις αμπούλες με τα χρώματα που πέταξαν στη Βουλή.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top