Η στιγμή της επίθεσης με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή - Μία σύλληψη

Ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη- Διατάχθηκε ΕΔΕ

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε στις 14:10 το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή, όταν ομάδα περίπου 10-15 ατόμων ανέβηκε από τα σκαλιά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έφτασε στον φυλασσόμενο χώρο.  Από εκεί πέταξαν μπουκάλια με μπογιές και καπνογόνο στους τοίχους της Βουλής.

Πηγή φωτογραφίας: Λιάκος Γιάννης/InTime

Μία σύλληψη

Μετά την επίθεση η ομάδα αγνώστων έφυγε προς το Σύνταγμα. Λίγο αργότερα, ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η στιγμή της επίθεσης με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, όπως δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό εξωτερικά του κτιρίου της Βουλή

Πηγή φωτογραφίας: Στέλιος Μισινάς/Eurokinissi

Βούτσης σε δημοσιογράφους μετά την επίθεση

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε σε δημοσιογράφους μετά την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια».

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής, με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά, οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Δεν υπήρξαν εξ' όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φωνάχτηκαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως, έπειτα από 15 δευτερόλεπτα, από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα. 

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

Το σχόλιο της ΝΔ για την επίθεση

Αυτή ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη. Και πρόσθεσε:

«Ο βανδαλισμός της Βουλής απο τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους που σε 4 ημέρες έχει εκλογές και δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε το κτήριο που συμβολίζει την Ελληνική Δημοκρατία. Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές. Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής ας γνωρίζουν απο τώρα οτι η πρωτοφανής ανομία θα λάβι τέλος πολύ σύντομα, με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στις δημοκρατίες».

Δήλωση Φώφης Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Η  ανοχή   της Κυβέρνησης στη  βία  και τους  δήθεν αριστερούς  εκφραστές  της,  εξελίσσεται  σε συνενοχή και καθημερινή  απειλή  για  την  κοινωνία. Αυτό  δεν  μπορεί  να συνεχιστεί. Έχει  έρθει  η ώρα  να  πάμε  μπροστά  με  ασφάλεια  για  τους  πολίτες  και  στήριξη στους  αστυνομικούς που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν σήμερα τη δουλειά τους».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top