Aφρικανική σκόνη και σήμερα – Ο καιρός έως τη Δευτέρα του Πάσχα

Αναλυτική πρόγνωση

Δύο μέρες υπομονή θα πρέπει να κάνετε ακόμα για την αφρικανική σκόνη, η οποία θα μας αποχαιρετήσει μία και καλή από το Μεγάλο Σάββατο.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, περιμένουμε σποραδικές και ασθενείς βροχές, οι οποίες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. 

Οι περιοχές όπου παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης. Φωτογραφία: meteo

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η αφρικανική σκόνη έχει σκεπάσει την Αθήνα. Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιόπουλος/InTime

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 21, και στην Κρήτη από 16 έως 28 και τοπικά στα νοτιοανατολικά του νησιού έως 30 με 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.

Eικόνα από δορυφόρο δείχνειτ τη συγκέντρωση σκόνης πάνω από την Ελλάδα. Φωτογραφία: meteo

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά πυκνότερες. Η πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.

Ο καιρός έως τη Δευτέρα του Πάσχα

Μ. Παρασκευή: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο, με ασθενείς τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μ. Σάββατο: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Κυριακή του Πάσχα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 Δευτέρα του Πάσχα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top