Ξυλόκαστρο: Βίντεο από τη δραματική επιχείρηση των πυροσβεστών στο φαράγγι

Ο 40χρονος επιζών εκπαιδευτής νοσηλεύεται με εκδορές και σοβαρή υποθερμία

Κόβουν την ανάσα οι συγκλονιστικές εικόνες από την προσπάθεια των πυροσβεστών να εντοπίσουν και να ανασύρουν από το φαράγγι στο Ξυλόκαστρο, τους τέσσερις αναρριχητές που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.  

Ακόμη και οι έμπειροι επαγγελματίες ορειβάτες της ΕΜΑΚ, πιάνονται χέρι  χέρι για να μπορέσουν να διασχίζουν με ασφάλεια τον ορμητικό χείμαρρο στο φαράγγι του Αγίου Λουκά, που φούσκωσε από τα λιωμένα χιόνια του βουνού.

Εκεί μέσα στα βράχια, εντόπισαν σε κατάσταση σοκ, τον μοναδικό επιζώντα της ομάδας των τεσσάρων αναρριχητών που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Ήταν αυτός που έζησε την ανείπωτη τραγωδία, να χάνονται μπρος στα μάτια του τα άλλα τρία μέλη της ομάδας, ο Έλληνας βοηθός του και το ζευγάρι τουριστών από το Σιγκαπούρη. 

Προσπάθησα να τους σώσω- Δύο φορές έφτασα στον θάνατο

«Προσπάθησα να τους σώσω. Πλησίασα και άρχισα να κάνω μαλάξεις. Ήταν ο βοηθός μου και μία γυναίκα. Τους έκανα τεχνική αναπνοή. Ο τρίτος άνδρας είχε παρασυρθεί σε απόσταση. Είχε παγωνιά. Πολύ δυνατό αέρα που έφερνε πάνω μας το νερό. Δύο φορές έφτασα στον θάνατο. Κρατήθηκα και περίμενα βοήθεια» είπε ο 40χρονος.

Οι τέσσερις αναρριχητές το περασμένο Σαββάτο επιχείρησαν να διασχίσουν το Φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο. Όλα εξελίσσονταν ομαλά και σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα  είχε σχεδόν φτάσει λίγο πριν το τέλος της διαδρομής. Ήθελαν άλλα  150 μέτρα. Αυτά τα τελευταία μέτρα όμως, είναι και τα πιο δύσκολα. Το φαράγγι  στενεύει απότομα με αποτέλεσμα τα νερά να γίνονται πιο ορμητικά. Εκεί βρήκαν οι διασώστες  αρχικά το άψυχο σώμα του άντρα από τη Σιγκαπούρη και το πρωί της Κυριακής εντόπισαν νεκρούς τη 40χρονη σύζυγό του και τον έναν από τους δύο Έλληνες αναρριχητές.  

«Το να μπει κανείς σε ένα φαράγγι έχοντας δει ότι είναι πολλά τα νερά , επειδή στο στενό σημείο μπορεί να γίνει επικίνδυνο , είναι κάτι που θα έπρεπε να αποφύγει .Φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε απρόβλεπτα πολλά νερά» εξήγησε ο Νίκος Χαρίτος, εκπαιδευτής canyoning.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται με εκδορές και σοβαρή υποθερμία στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Θεωρείται ένας από τους εμπειρότερους στο canyoning με πολύχρονη εμπειρία και διεθνείς πιστοποιήσεις.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top