Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο STAR: «Μέτρησα τους φίλους και τους αντιπάλους»

«Επιμένω στην αγωγή κατά της κ. Παπακώστα» είπε ο γνωστός ποινικολόγος

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Ο ποινικολόγος μίλησε στη Μάρα Ζαχαρέα και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, μετά την τετραήμερη κράτησή του στη ΓΑΔΑ. 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Μαραθώνια απολογία: Έξι ώρες στον ανακριτή ο Λυκουρέζος

Αρνούνται κάθε σχέση με τη μαφία των φυλακών Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

«Μέτρησα τους φίλους και μέτρησα και τους αντιπάλους. Οι φίλοι ήταν πολλοί περισσότεροι» είπε ο κ.Λυκουρέζος, σημειώνοντας πως οι συνθήκες κράτησής του ήταν στα πλαίσια του πολιτισμού.

«Αδιανόητο να κατηγορούμαι ως μέλος μιας μαφίας, μιας εγκληματικής οργάνωσης»

«Αδιανόητο να κατηγορούμαι ως μέλος μιας μαφίας, μιας εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας δε γνωρίζω κανένα πρόσωπο και δεν έχω έρθει σε επαφή με κανένα απολύτως πρόσωπο. Εδώ σταματώ, δεν έχω να πω τίποτα άλλο σχετικά με το κατηγορητήριο» επανέλαβε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και πρόσθεσε:

«Όσα γράφτηκαν σχετικά με το κατηγορητήριο δεν αποτελούν την πραγματικότητα. Αποτελούν μια παραμόρφωσή της. Ορισμένα από αυτά που γράφτηκαν δε θα μείνουν αναπάντητα».

«Σύντομα θα δικαιωθώ»

Ο γνωστός ποινικολόγος δε θέλησε να χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία του ανακριτή για το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. 

«Είμαι απολύτως βέβαιος, όσο μπορώ να είμαι, ότι σύντομα θα δικαιωθώ και θα αποδειχθεί ότι όλες οι εις βάρος μου κατηγορίες είναι εντελώς ατεκμηρίωτες. Συνεχίζω τη μαχομένη δικηγορία από το γραφείο μου με ακόμα μεγαλύτερο κέφι και διάθεση».

«Επιμένω στην αγωγή κατά της κ.Παπακώστα»

Όπως είπε ο ίδιος, ορισμένοι προσπάθησαν να συνδυάσουν τη σύλληψή του με πολιτικές σκοπιμότητες. 

«Η κ.Παπακώστα έκανε στις 19 Απριλίου μια απαράδεκτη δήλωση, η οποία προσβάλει βάναυσα το άρθρο 7 του νόμου 4596/19 που απαγορεύει σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται με κρίσεις τέτοιες σε μια υπόθεση πριν από την αμετάκλητη απόφαση. Έκανα την αγωγή και επιμένω στην αγωγή. Η κ.Παπακώστα επιχείρησε την επομένη να διευκρινίσει τις δηλώσεις της. Η διευκρίνιση ήταν εντελώς άστοχοι και ήταν ένα περαιτέρω ολίσθημα στη συμπεριφορά της» κατέληξε. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top