Second hand shop για μια δεύτερη ευκαιρία σε άτομα με ψυχικά προβλήματα

Aπό δωρεές του κόσμου προέρχονται τα είδη προς πώληση

second hand shop κυψελη

Μία δεύτερη ευκαιρία προσφέρει μέσω του second hand shop του ο κοινωνικός συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος» σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Το κατάστημα λειτουργεί στην ανακαινισμένη δημοτική αγορά της Κυψέλης από τις 4 Οκτωβρίου το 2018 και είναι ένα από τα οκτώ συνολικά καταστήματα με κοινωνικό σκοπό. 

Το second hand shop υποστηρίζεται με τη βοήθεια μεγάλου αριθμού εθελοντών, ενώ στόχος του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε τα άτομα αυτά να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, εξήγησε στο star.gr η Ευγενία Γιαννοπούλου, Κοινωνιολόγος και Υπεύθυνη Τομέα Εμπορίας του Συνεταιρισμού.

Τα ρούχα, τα βιβλία, τα είδη σπιτιού, τα κοσμήματα, τα διακοσμητικά χώρου, τα παιχνίδια και πολλά άλλα προϊόντα που πωλούνται, προέρχονται από δωρεές του κόσμου.

Εκτός από το second hand shop ο κοινωνικός συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος» απασχολεί άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και σε συνεργεία καθαρισμού του οργανισμού.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Κοινωνικός Συνεταιρισμός "Αρχιπέλαγος"

Τι είναι ο Συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος»

Στόχος του συνεταιρισμού είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για μετανάστες / πρόσφυγες και άλλα κοινωνικά ευάλωτα άτομα

Έχει εμπορική ιδιότητα και μπορεί να αναπτύξει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα

  1. Τα μέλη του χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Ψυχικά ασθενείς, σε ποσοστό τουλάχιστον 35%.
  2. Εργαζόμενοι στο χώρο ψυχικής υγείας, επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Ε.Σ.Υ., σε ποσοστό το πολύ 45%.
  3. Δήμοι, κοινότητες, άλλα φυσικά πρόσωπα, ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρείες, φορείς του δημοσίου, άνεργοι κ.ά. σε ποσοστό το πολύ 20%.


Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top