Ο δικηγόρος του Αλ.Λυκουρέζου στο star.gr: Τον έχει καταβάλει η κράτησή του

Τι είπε ο Θρασύβουλος Κονταξής σχετικά με την υπόθεση

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Αόριστο, ασαφές και χωρίς να θέτει συγκεκριμένες κατηγορίες και ερωτήματα προς απάντηση  είναι το περιεχόμενο της δικογραφίας σε βάρος του Αλεξάνδρου Λυκουρέζου , σύμφωνα με τον συνήγορό του, Θρασύβουλο Κονταξή. 

Σύλληψη Λυκουρέζου: Οι φορτισμένες στιγμές στο γραφείο του ανακριτή

Κούγιας: «Αστήρικτες οι κατηγορίες εναντίον Λυκουρέζου, Αντωνόπουλου»

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: "Πες στα παιδιά ότι αντέχω"

Ο έγκριτος ποινικολόγος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στον δικαστικό «Γολγοθά» που καλείται να «ανεβεί» τις επόμενες ημέρες,  μίλησε στο star.gr σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στην πολύκροτη υπόθεση αλλά και σχετικά με τις συνθήκες κράτησής του κ. Λυκουρέζου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. 

«Καταρχήν οφείλω να επισημάνω την άψογη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στον κύριο Λυκουρέζο όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ο επαγγελματισμός και η διακριτικότητα τους αξίζει να επισημανθούν. Από εκεί και πέρα είδα τον κύριο Λυκουρέζο χθες το βράδυ (σ.σ. την Παρασκευή) . Η παραμονή του στα κρατητήρια τον επέχει καταβάλει. Καθώς επίσης και το προβληματικό περιεχόμενο της δικογραφίας του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή σε βάρος του πελάτη μου σχετικά με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και την απόπειρα εκβιασμού», επισήμανε ο κύριος Κονταξής στο Star.gr.

Από και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr  οι αστυνομικοί οι οποίοι κλήθηκαν την περασμένη  Πέμπτη να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου , εξέφρασαν τη δυσφορία του για το γεγονός ότι χρειάστηκε να θέσουν υπό κράτηση έναν άνθρωπο 86 χρόνων και επιπλέον υπό τις συνθήκες τις οποίες αυτή συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος, μετά την ολοκλήρωση ενός επαγγελματικού ραντεβού που είχε ο γνωστός ποινικολόγος, για άλλη υπόθεση.

Yπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Δευτέρα θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι  δικηγόροι  Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. 

Μέχρι τότε, θα παραμείνουν στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ. Στην πρώτη του δήλωση, μετά τη σύλληψή του, ο κ. Λυκουρέζος είπε: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν».

Οι ποινικολόγοι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος  συνελήφθησαν από τις αρχές με τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του για την υπόθεση της Energa. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top