Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι διάλογοι φωτιά που οδήγησαν στη σύλληψή του

Η σύλληψή του αφορά την υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών»

 

Συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο ανακριτής ζήτησε και τη σύλληψη του Θόδωρου Παναγόπολου καθώς θεωρεί ότι οι δύο δικηγόροι -οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης- είναι ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel 

Καταλύτης για τις ραγδαίες εξελίξεις ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις οι μαρτυρίες ότι οι δυο δικηγόροι ζητούσαν χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να κλείσει η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του ήδη προφυλακισμένου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ο επιχειρηματίας ως ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή.

Μαφία Κορυδαλλού: «Περίεργο πέπλο σωτηρίας για τον Αριστείδη Φλώρο»

Διάλογοι σοκ για το σχέδιο δολοφονίας Βορίδη: «Μπουμ στον λαιμό»

Ο δικηγόρος για τη «μαφία των φυλακών»: Φοβόμουν και έδινα χρήματα

Μαφία Φυλακών: Οι «ροζ» διάλογοι του αρχηγού με την ερωτοχτυπημένη δικηγόρο

 

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κρατείται στην αντιτρομοκρατική και αναμένεται σύντομα να οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ο Θόδωρος Παναγόπουλος βρισκόταν στα Ιωάννινα όταν πληροφορήθηκε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του και δήλωσε ότι επιστρέφει προκειμένου να παραδοθεί. 

Οι συνεργάτες του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πάντως δηλώνουν σοκαρισμένοι από την εξέλιξη.

Η υπόθεση αυτή έχει πολλές σκοτεινές προεκτάσεις οι οποίες συνδέουν το σκάνδαλο της energa, την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου και τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με κοινό παρονομαστή σπείρα Αλβανών κακοποιών στις φυλακές Κορυδαλλού. Ήδη έχουν προφυλακιστεί δυο δικηγόροι και μετά τις απολογίες τους θα κριθεί η τύχη και των δυο νέων κατηγορουμένων. 

Μαφία των φυλακών: Τα «χρυσά» συμβόλαια και η καλλονή δικηγόρος

«Μαφία φυλακών»: Προφυλακίστηκε η 45χρονη δικηγόρος

Στη φυλακή και ο δεύτερος δικηγόρος για τη "μαφία του Κορυδαλλού"

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του, είναι οι διάλογοι μελών της «μαφίας των φυλακών» που κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας και στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;». Αυτός είναι ένας διάλογος μια πρόβας που έκαναν για το τι πρέπει πουν - σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δύο Αλβανοί κακοποιοί- καθ' υπόδειξιν των δικηγόρων στο δικαστήριο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Σε άλλο διάλογο που «φωτογραφίζεται» ο κ. Λυκουρέζος και παρουσίασε το OPEN, γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ για σύλληψη Λυκουρέζου

Μυστικότητα της προδικασίας επικαλείται για μια ακόμα φορά ο ΔΣΑ αφήνοντας εμμέσως αιχμές για τη συνέντευξη Τύπου Κούγια. Επισημαίνει ότι δεν επιζητά ευμενή μεταχείρηση για τους δικηγόρους που συλλαμβάνονται με ένταλμα αλλά καλεί τη δικαιοσύνη να μην επιφυλάσσει δυσμενή μεταχείριση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

To ΔΣ του ΔΣΑ στη σημερινή του συνεδρίαση, με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, που απασχολούν την επικαιρότητα, διατύπωσε τις κάτωθι θέσεις:
1.    Εμμένει στην πάγια θέση του ότι σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ. Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και  δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.
2.    Ο ΔΣΑ δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση.
3.    Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top