Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο του αρχηγού ΓΕΣ

Νέα σοβαρή πρόκληση στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παίζουν με τη φωτιά. Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί το ελικόπτερο με τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά ετοιμάζεται να προσγειωθεί στη Ρω. Δύο τουρκικά F-16 πετούν μία ανάσα μακριά του, σε απόσταση 1 με ενάμιση μίλι νοτιότερα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel 

Τα γεράκια του  Ερντογάν πετούν σε χαμηλό ύψος περίπου 1.500 ποδών και κινούνται πολύ κοντά στις ακτές του νησιού. Στην ουρά τους βρίσκονται δύο ελληνικά F-16  τα οποία είχαν απογειωθεί από τη Σούδα και το Καστέλι της Κρήτης.

Το ίδιο προκλητικό σκηνικό επαναλαμβάνεται 3,30 ώρες μετά  όταν το ελληνικό ελικόπτερο κινείται  προς τη Σύμη . Δύο τουρκικά F-16 πετούν πίσω από το ελικόπτερο του αρχηγού ΓΕΣ θέλοντας να γκριζάρουν τον εναέριο χώρο του Καστελόριζου.

ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία και στρατηγική συμμαχία στην τουρκική προκλητικότητα . Η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη στην υπερσύγχρονη γαλλική φρεγάτα θορύβησε τους Τούρκους. 

ΤΟΥΡΚΙΑ : ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ, ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ  ΠΛΩΤΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Σε υψηλή προτεραιότητα  στα στρατηγικά σχέδια των Τούρκων είναι και το πέρασμα του Έβρου. Με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και πλωτές γέφυρες επιχειρούν διάβαση ποταμού όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top